29.9.04

Jablonec

Sezona 2004

V sobotu jsme hráli televizní zápas proti Jablonci. Po dlouhé době jsme nastoupili k venkovnímu zápasu v červenobílých dresech. S Jabloncem je to vždycky o strach. remíza, remíza, remíza. Proti nim to prostě neumíme. A tak se není co divit, že z tohoto zápasu vezeme domů zase jen bod.
Základní sestava přivítala zpátky Kuku a Latku, Bejbl se posunul do zálohy. Po tom, co Latka dostal žlutou hned z kraje zápasu se posunul do zálohy místo Bejbla. Po neuznaném gólu jsme inkasovali a vzápětí srovnal Adauto.I když jsme si v závěru vytvořili slušný tlak, další gól již nepadl.Csapi byl opět nespokojen, já taky, i když jsem remízu čekal.
Střídalo se jen jednou

Od pondělka je hotový audit stadionu, takže se snad opravdu již začne stavět.

23.9.04

Bystrc - Slavia

Sezona 2004

Moje plánovaná účast se nakonec nekonala. Plánoval jsem odjezd hned ráno. Nakonec jsem se musel promítnout v práci, takže jsem odjezd posunul na devátou, pak na desátou no a ve dvě odpoledne jsem to vzdal...

Podle sms infa to ale muselo být docela drama. Překvapil Švec v obraně, Bejbl se posunul do zálohy. Po zranění Holeňáka střídal Došek a Bejbl se Švecem se prohodili. Kozáčik chytal dobře. Bystrc byla hodně namotivovaná a rozhodly dva Carlosovy góly těsně před koncem (88. a 90. minuta). Příjemná musela být i atmosféra, návštěva 2189 by byla slušná i na Strahově.

Zajímavostí je, že jsme nastoupili ve zlatých dresech.

Nový stadion za 391 den.

21.9.04

Ex-slávisti

Sezona 2004

Ruda Skácel - se na hostování v Panathinaikos Atény zřejmě propracoval do základní sestavy. V prvním mistrovském utkání proti Tronheimu odehrál 88 minut.

Tomáš Došek je ve vídeňském Rapidu zatím také v základu. Rapid je navíc první. Teď sice prohráli v poháru UEFA 0-2, ale mají šanci na odvetu. To Štěpán Vachoušek je s Austrií na místě druhém a rovněž v základu.

20.9.04

Bystrc - pohár

Sezona 2004




Pro Bystrc je zápas se Slavií zápasem roku! Na ten zápas se dojedu podívat. Jakoby náhodou budu totiž ve středu v Brně.

18.9.04

Slavia - Drnovice

Sezona 2004

Proti Drnovicím jsme nastoupili v pěkném čase od osmi hodin večer, navíc bylo hezké počasí.
V sestavě byly dvě změny. V základu nastoupil Holeňák místo Latky a Sedláček místo Švece.

Drnovice celý první poločas ukazovaly proč hrají až na chvostu tabulky. Byl to právě
Sedláček, který z přímého kopu krásně otevřel skóre. A když po malé chvíli zvýšil Zbončák
na 2-0, vypadalo to na jasný debakl soupeře.Po poločase se jasný tlak Slavie opakoval, avšak šance jsme nedokázali proměnit a navíc po hrubici Gedeona a následném špatném vyběhnutí Černého Drnovice snížili a já jsem opět prožil infarktový závěr.

Tento zápas se také nesl v duchu nefunkční světelné tabule skóre a působilo to dost podivně.

17.9.04

Opět na prodej :(

Sezona 2004

V průběhu tohoto týdne začínají zase prosakovat zprávy, že Slavia je na prodej. Okolo se motá jistý Petera, který zprostředkoval i prodej Baníku. Jeho firma se jmenuje Česká Sportovní.

Nejvýznamější firma v oblasti sportovního marketingu, kterou ovládají Tomáš
Petera a Milan Černošek. Vlastní marketingová práva Českého olympijského
výboru a zastupuje řadu špičkových sportovců. Celkový obrat, včetně
průmyslových firem, v nichž mají Petera a Černošek podíl, je v řádu miliard
korun.

Cena by se měla pohybovat do 250 milionů. O prodeji i kupcích se spekuluje. Hodně se mluví i Pavlu Kukovi, jako o jednom z kupců. Hodně se šušká a domýšlí. Fakt je ten, že Leška je v tuto chvíli zřejmě v Londýně v Enicu. V tyto dny se také dokončuje studie návratnosti nového stadionu.
Uvidíme...

16.9.04

Adauto x rasismus

Sezona 2004



Původně jsem se chtěl velmi rozepsat o rasismu, ale asi je to zbytečné. O sobě můžu s čistým svědomím říci, že nejsem rasista. A nechci být. Nejsem samozřejmě ani tzv. pozitivní rasista a seru na political correct. Ale mám v sobě silně zakořeněný odpor vůči českým fašounkům a jim podobným. Kdo se v mládí pohyboval v autonomním hnutí asi nemůže být jiný. A i když se již dlouhá léta aktivně neúčastním, vím že je to stále uvnitř mě.

O rasismu v souvislosti se Slavií jsem se chtěl rozepsat hlavně proto, že náš útočník Adauto se stal jednou z tváří této vládní kampaně proti rasismu. Mnoho lidí mu určitě vyčítá "spojení" se sociálními demokraty, ale on je občan jiného státu a může mu to být jedno. A navíc, je jedno z jaké kapsy se taková akce financuje. Je jen dobře, že je.

http://www.spoluprotirasismu.cz/obeti.html

Stadion za 398 dnů

15.9.04

Minidres

Sezona 2004

Včera jsem si udělal radost.

Pohyboval jsem se v okolí Myslíkovy ulice a zašel do Calcia. Právě měli nové zboží, tak jsem pána donutil, aby mi prodal za 120 kč nový minidres do auta.

Je oboustranný, totiž z jedné strany červenobílá klasika a z druhé venkovní oranžový.


Tak že v tuto chvíli již tato krása visí na bočním okénku mého auta.

13.9.04

M. Boleslav - Slavia

Sezona 2004

Přistáváme... Po krátkém výletě po oběžné dráze, se v oblasti Mladé Boleslavi konal pád fotbalové Slavie zpátky na zem. Po prohraném poločase jsme se zmohli již jen na srovnání skóre (Carlos). Neztratili jsme v Boleslavi tedy tři body, ale "pouze" dva.

V základní sestavě došlo pouze ke dvěma změnám, a to když Zbončák nahradil Sedláčka, a zraněného Kuku Fořt. V poločase vystřídal právě Fořta Vlček a poslední posila Holeňák střídal zřejmě mdlého Lukáše Doška.

Zápas jsem neviděl, ani v TV. Stačilo mi to utrpení po sms.

Nový stadion bude za 401 den.

10.9.04

M. Boleslav - Slavia

Sezona 2004

V sobotu pokračuje po reprezentační přestávce liga. Slavia míří do Boleslavi a všichni počínaje Csapim volají, že jsou připraveni zápas nepodcenit a udělat stejný výkon jako proti Brnu.

Doufám, že nepřistanou jako kosmonauti zase rychle na zemi. Znám Slavii i její výkony. Jakmile jde o to potvrdit svou suverenitu, tak ztrácíme. A naopak.

Do Boleslavi se nedostanu a neuvidím zápas ani v TV. Jsem odkázán na mobil

Hoši, hodně štěstí

9.9.04

Holandsko

Sezona 2004

V zápase s Holandskem prohráli Češi 0-2. Carlos seděl na lávce, z ex-slávistů se do hry zapojil je střídající Vachoušek, Ruda Skácel měl místo jen na tribuně.

Nový stadion za 405 dnů.

8.9.04

Příprava

Sezona 2004

Včera sehrála Slavia přípravné utkání v Písku. Sestava byla následující:
Černý – Došek (80. Sedláček), Bejbl, Švec, Rychlík – Vlček, Gedeon, Holeňák, Sedláček (46. Zbončák) – Fořt, Adauto (46. Stibůrek)

Pro mě osobně je největším překvapením zařazení Švece do obrany a Holeňák v záloze. Podle očekávání se do obrany zařadil Rychlík. V každém případě uvidím jak se Csapi rozhodl o sestavě v sobotu v Boleslavi

Repre

Martin Latka odehrál celý zápas za U-20 proti Holandsku. Carlos je připraven na dnešní zápas za repre.

6.9.04

Repre

Sezona 2004

S reprezentací odletí do Holandska nakonec jen Carlos. Gedy zůstane doma, protože by prý kondičně tak těžký zápas nezvládl. Myslím, že je to jen dobře. Aspoň se nezraní.

Za béčko nastoupily obě posily, Vlček i Holeńák.

Nový stadion za 408 dnů.

3.9.04

Carlos Piták

Sezona 2004

Dneska ráno byl to repre povolán další slávista: Karel Piták. A již odpoledne nastoupil do přípravného zápasu. Společně s Gedym, Rudou a Rosickým odehráli druhý poločas proti MB, našemu dalšímu soupeři v lize.

2.9.04

Patrik Gedeon

Sezona 2004

Patrik Gedeon v reprezentaci. Po více jak roce se v nominaci na zápas nároďáku objevil slávista. Patrika povolal včera osobně Brukner.

Mám z toho smíšené pocity: Mám radost, že ve Slavii je někdo na takové úrovni, že může po takřka roční pauze a jednom a půl odehraném zápase reprezentovat.
Mám strach aby se Gedy opět nezranil. Ale hlavně mám strach, že je v tom nějaká "paskovina". Je to on, kdo vždy tlačí svoje ovečky ze Sparty, aby se lépe prodali. A je to on, kdo víc jak rok mluví o tom, že Patrika prodá do Ruska.

Doufám proto, že to není tan důvod pro Gedyho nominaci a že platí ten první.

1.9.04

Odchody vs. příchody 2004

Sezona 2004

Dneska skončil přestupní termín. Vyřešilo se několik otazníků které vyvstaly v průběhu několika posledních dnů.

Smlouvu včera podepsali navrátilci z Moskvy, Zbončák a Vlček. Z těch dvou na mě lépe působí právě Standa Vlček, který neustále opakoval jaká je to čest hrát za Slavii. Ale Zbončák má mnohem větší šanci na základní sestavu. Společně s Rychlíkem došlo k požadovanému posílení týmu teamu, tak jak to chtěl Csapi.

Černý Petr zůstal Kalivodovi a Kratochvílovi, kteří budou hrát za B-tým, a Martinu Lukešovi, který nakonec dnes odešel na přestup zpátky do Baníku. Může jen litovat, že se ve Slavii nechytl ,anebo že nezůstal po mizerné sezóně v Baníku. Mohl mít titul, protože je více než pravděpodobné, že Baník svoji spanilou jízdu hned zas tak nezopakuje.

Stadion za 413 dnů