29.10.04

Pohár

Sezona 2004

Ve středu přejela Slavia divizní Slavičín vysoko 6:0. Postoupila tím do čtvrtfinále českého Poháru, který pokračuje až na jaře. Sparda ovšem vypadla v dohrávaném druhém kole s Mostem, díky!

Postřehy k našemu zápasu:
po poločase jsme vyhrávali jen 1-0,
Carlos vstřelil hat-trick,
Bejbl dal dva góly,
poslední gól vstřelil z přímého kopu Lumír,
dva góly padly po devadesété minutě,
útočníci opět neskórovali

V pondělí jedeme na dohrávku ligového kola do Teplic, ty zatím ještě neprohráli a mají před námi pětibodový náskok. Na zápas se opět ze soukromých příčin nedostanu. Nejbližší domácí zápas hrajeme až 13/11, protože příští kolo opět jedeme ven, tentokrát do Budějovic. Z Teplic bude plichta úspěch a z Budějek jsou tři body povinnost.

25.10.04

Slavia - Opava

Sezona 2004

Bylo to vydřené vítězství, a hubené. Zbončák střelil gól koncem prvního poločasu po rohovém kopu Lumiho Sedláčka. Navíc jsme se nezmohli. S úděsem jsem sledoval nájezdy brazilských opavanů a čarování Černocha v bráně.

Bylo docela teplé počasí, ale návštěva hodně slabá. V základní sestavě se objevil poprvé Standa Vlček a spolu s ním Fořt, ovšem naši útočníci se opět neprosadili.

Nejsladším kouskem tohoto zápasu tak mohly být dvě tutové Carlosovi šance: první když nůžkami orazil břevno a druhá o pár minut později, kdy orazil tyč a následně brankář odkopával do autu.

Naši nejlepší střelci mají po 2 gólech (obránce Latka a záložníci Piták se Zbončákem). Útočníci se trefili z deseti zápasů a celkem deseti gólů jen 2x. (Mimochodem Sparda vstřelila gólů 24)

Definitivně pryč jsou doby, kdy týmy jako Opava odjížděly z tří nebo čtyř gólovým nášupem a zůstávají jen vzpomínky na 6-1 Budějovicím nebo 7-0 Baníku, a třeba vloni 4-1 právě Opavě...

Kolikrát si říkám, proč já tam vlastně lezu? Možná proto abych zase cítil ono rozechvění a nepochopitelný pocit z vítězství, kdy je soupeř rozdrcen po krásném výkonu (Celta Vigo) nebo rozdílem třídy (letošní Brno).

Ale proč mě kurva nechávaj tak dlouho čekat?

22.10.04

Bitka v Jihlavě

Sezona 2004

Slávisti zabili jihlavské fanoušky!!!

Takové a podobné titulky se objevily v novinách po našem zápase v Jihlavě. Ve skutečnosti jeden z asi osmi slávistů na onom zápase dal v poločase provokujícímu jihlavákovi se sparťanskou šálou okolo krku pěstí. Ale tak nešťasně, že ten smolař padl hlavou na betonový schod a teď leží v bezvědomí. Prostě rvačka jakých se v hospodách ten den muselo udát desítky.


21.10.04

Mise splněna

Sezona 2004

V poháru postupujeme do dalšího kola. Příští týden se utkáme s divizním týmem z Moravy, se Slavičínem. Tímto zápasem skončí naše účinkování v podzimní části Českého poháru.

Nejbližším kolem ligy nás čeká doma Opava. Hrát nebude Gedeon a zřejmě ani Bejbl, kvůli žlutým kartám...

Přesto je jakékoliv další zaváhání nemyslitelné. Ztráty jsou příliš velké.

Slavia do toho...

18.10.04

Do Jihlavy

Sezona 2004

Ve středu nás čeká další pohárové kolo. Tentokrát jedeme do Jihlavy a jde o odvetu za minulý ročník, kdy jsme právě s Jihlavou z poháru vypadli.

zajímavé je ,že právě loňský zápas s Jihlavou urychlil odchod trenéra Mívy Bevánka a Csapiho příchod. A to jsme na tom v tabulce byli podstatně lépe a navíc jsme ještě dohrávali pohár UEFA se Sofií.

Co na ty na to, Csapi?

O stadionu zatím nic nového. Měl by stát již za 366 dnů.

16.10.04

Po derby

Sezona 2004

Takže derby jsme podle očekávání projeli. Mrzí mě tři věci: nebyli jsme horší, zahodili jsme penaltu a zápas rozhodly dva góly v rozmezí 4 minut okolo 60. minuty.

V prvním poločase jsme dokonce byli nebezpečnějším týmem, hlavička Kuky skončila dokonce na břevně, vúvodu druhého poločasu byla další tutová šance, pak se sparťani do nás pustili a slávisti začali zmatkovat. Výsledkem byly dva góly během 4 minut. Po faulu na Kuku kopal Carlos penaltu, kterou naneštěstí zahodil.

Na zápase jsme byli s bráchou a mým synkem. Pro něj to bylo v pěti a půl letech první derby, a dost emotivně to prožíval. Po prvním gólu, který jsme dostali, dokonce zvedl ruce a s okolostojícími sparťany se začal radovat, když zjistil svoji chybu, rozplakal se. A za pár minut už plakal znova. Přál jsem si aby naši ten gól aspoň z té penalty. Pro něj. Ale nevyšlo to... S pláčem jsme nakonec odcházeli i po zápase. Myslím, že sparťany určitě nebude mít rád (chtěl dávat jejich fanouškům pěstí a na mojí poznámku, že by ho pak zatkli policajti, pohotově odvětil, že policajti přece maé kluky nechytaj...) a na musel jsem mu slíbit, že na jaře Spartu porazíme.


15.10.04

Derby

Sezona 2004

Tak jako jsem tento deníček o prázdinách tlačil před sebou, tak mě teď táhne za sebou...

Zítra se hraje derby, v podstatě vrchol této půlsezóny (pro Slavii) a já jsem rád, když napíšu pár řádků.

Hrát nebude Gedeon, ale asi ani Švec, který se zranil. Otazník visí prý i na Bejblem, což by byla tragedie. Kuka nebere nic než vítězství.

Je hnusný počasí, zataženo sychravo a asi 7 stupňů, zítra nemá být lépe.

Sparťani mají zajímavé programy pro svoje fanoušky, v porovnání s tím co dělá Slavia to vypadá profesionálně a lákavě. (Já vím, je to rouhání a je namístě říci nyní: Smrt Spartě!)

Lístek jsem si koupil vedle slávistického kotle, ten kotel teda asi dostaneme my, ale snad se budeme dobře bavit.


12.10.04

Před Derby

Sezona 2004

Před derby je zatím klid. Je jisté, že v základní sestavě bude chybět Gedy, zřejmě ho nahradí Švec.

Pro lístky se vypravím zítra. Původně jsem chtěl jít s přítelkyní, ale nakonec jdu s bráchou a synem. Ať se učí, že život slávisty není vůbec jednoduchý.


8.10.04

Patrik Gedeon

Sezona 2004

Gedy bude chybět ve třech soutěžních utkáních! V derby, v poháru s Jihlavou a doma v lize s Opavou.

7.10.04

Bylo, nebylo...

Sezona 2004

Mám teď v práci i doma docela fofr a nestíhám psát, natož vkládat obrázky...

Tak jen stručně:
V poháru vypadlo Brno se Slavičínem. Porazíme-li tedy Jihlavu, budeme mít ve čtvrtém kole za soupeře divizní tým.

Gedy nebude kvůli červné kartě k dizpozici minimálně na jeden zápas, což je derby.

No, a nový stadion by měl být otevřen za 377 dnů.

2.10.04

Slovácko

Sezona 2004

Duněly břevna, Kuka spaloval šance, Adauto taky. Navíc hloupou dorážkou připustil zneuznání našeho gólu.

Už rozdáváme body i doma.

Hrůza

1.10.04

Synot (Slovácko)

Sezona 2004

Skoro celý týden jsem byl mimo. Soukromě a pak pracovně.

Zítra se utkáme se Synotem, vlastně Slováckem. Na tenhle tým mám z minulé sezóny nehezké vzpomínky, byl právě zápas v Uherském Hradišti, který jsem po dlouhé době navštívil venku a prohra 2-4 mě nijak nepotěšila. Synot má již od začátku sezóny manko 12 bodů, nicméně kdyby neměl, tak má stejně bodů jako my, jedenáct.

Čeká nás tedy asi zatím nejtěžší domácí zápas sezóny. Ztráta na čelo je velká a nemůžeme si dovolit ztrácet body doma. Zvlášť když v dalším kole jedeme na Spartu.

Pro zítřejší zápas bude chybět jen vykartovaný Latka.