26.5.04

Slávista v Holandsku

Slavia do toho!!!

Dnes odlétám na několik dní do země fotbalu zaslíbené, do Holandska. Budu se koukat po všem červenobílém, ke své smůle tam však jedu v době, kdy je již po fotbale. A ani do Rotterdamu nejedu... Jsem zvědavý co bude nového, až se vrátím domů ;)

25.5.04

Štajner

Slavia do toho!!!

V posledních dnech mne zaujal pouze krátký článeček v Nedělním Blesku, který obsahoval rozhovor se Štajnerem. V něm se hráč vyjádřil k možnosti svého hostování ve Slavii dost zamítavě, s tím že se zdá, že Slavia nemá peníze.

Uvidíme.

22.5.04

Příprava

Slavia do toho!!!

Slavii začíná příprava za necelý měsíc a stále se spekuluje s jakými hráči začne. Zatím je jisté jen to, že přijde Míra Holeňák a odejde Tom Došek (asi do Vídně). Kuka stále ještě smlouvu podepsanou nemá. A nikdo další zatím ještě jistý není.

20.5.04

Čtvrtek

Slavia do toho!!!

Vzhledem k tomu, že jsem již od pondělka na dovolené, schází mi čerstvější informace. Jediné co mě dnes zastihlo, bylo vyjádření obrovského zklamání ex-slávisty Štěpána Vachouška z Marseille, když jeho tým prohrál ve finále poháru UEFA. Štěpán nicméně do hry nezasáhl.
Vzpomínáme!

19.5.04

Středa

Slavia do toho!!!

Dneska se nic nestalo. Jen proběhla nominace na EURO, jak jsem očekával, není v ní přítomen ani jeden slávista, což v případě Černého a Pitáka dost překvapí. Že by peníze?

Repre není Slavia, a proto mě nezajímá, nevidím jediný důvod, proč bych měl držet palce. Na fotbálek se samozřejmě rád podívám a doufám , že postoupí a vyhraje ten nejlepší.
Ale po zveřejněné nominaci pochybuji o tom, že Česko proleze základní skupinou.

Eden

Slavia do toho!!!

Eden...
...je jen jeden, ale teď už není žádný. Podle posledních zpráv byl již celý starý stadion odtraněn a čeká se na stavební povolení na nový stánek. Už aby to bylo.

Posily...
...nebudou. Smutná zpráva dneska prosvištěla světem: Ruda Skácel bude hostovat v Andrelechtu Brusel. Tomáš Došek ještě nepodepsal, ani Kuka ještě nepodepsal.

SLAVIA

17.5.04

Slávisti

Slavia do toho!!!

Pavel Kuka...
...se dnes vyjádřil, s tím že má zájem ještě ve Slavii pokračovat i další sezónu. Nemůže nechat na holičkách klub, který je v hráčské krizi, neboli Došek na odchodu, Fořt a Adauto po operaci, Koloušek vážně nemocen. Pavel je VELKÝ slávista

Venca Koloušek...
...vyhrál podruhé v kariéře anketu deníku Sport o krále ligových trávníků. Vloni vyhrál Patrik Gedeon. Do jedenáctky nejlepších se vešel ještě Carlos Piták.

15.5.04

Č.Budějovice - Slavia 0:1

Slavia do toho!!!

Slavia zakončila sezónu vítězstvím v nezvyklé sestavě s Bejblem v obraně:

České Budějovice - Slavia 0:1 (0:1)

Sestava: R. Černý - L. Došek, R. Bejbl, M. Müller, G. Jozsi - K. Piták, M. Švec, M. Lukeš, D. Kalivoda - T. Došek (90. T. Hašler), P. Kuka

Branka: 42. P. Kuka

Příchody a odchody

Pavel Kuka se stále ještě nerozhodl zda bude pokračovat. Lukáš Došek včera prodloužil smlouvu, Tomáš Došek nikoliv. O Štajnera nemají letenští zájem, je tedy možné, že skutečně skončí ve Slavii.

14.5.04

30.kolo

Slavia do toho!!!

Budějovice-Slavia

Zajíždíme do Budějovic. Již je všechno rozhodnuto a vlastně o nic nejde, jen o pomstu za podzimní porážku. Už aby tenhle rok byl za námi a mohli jsme doufat v naději příští sezóny.


Korupce
Ráno se na iDnes objevila zpráva, že do korupční aféry je zapleteno 14 klubů ze 16. Je mezi nimi i Slavia? Kdo jsou ty dva čisté kluby? Jsem zvědavý jak se to všechno vyvrbí, ale s největší pravděpodobností to všechno vyšumí do ztracena, maximálně se pohrozí exeplárním případem, zatím vše nasvědčuje tomu, že ten, kdo všechno odnese bude Synot.

13.5.04

UEFA

Slavia do toho!!!

UEFA

Takže nakonec to dopadlo celkem dobře. Slavia bude hrát předkolo poháru UEFA. Je to v tuhle chvíli nejlepší zpráva, že tenhle ročník není až tak promarněný. Nicméně jsme se do pohárů nedostali díky našim výsledkům, ale díky soupeřům nejnenáviděnějším: Spartě a Baníku.
Hoši děkujem

Oba dva týmy postoupily do finále Českého poháru.
Jsem rád i za sebe. Představa, že trávím každou druhou červencovou sobotu na fotbale, mě příliš nelákala. I když bych se samozřejmě zúčastnil. Nechyběl jsem na žádném domácím soutěžním zápase od sezóny 2000/2001.


Posily

Na slávistickém webu se objevilo vyjádření k možným posilám. Budeme prý vyjednávat o Štajnerovi a Rudovi Skácelovi na hostování. Myslím, že ke Štajnymu bude mít většina radikálních fanoušků odpor. Hraje nyní za Spartu a navíc mu to moc nejde, ale je to hotový hráč. Naopak o Rudu projevila zájem prý i Sparta, nechme se překvapit jak to dopadne. Samozřejmě budou rozhodovat hlavně peníze, a my víme, kdo je má ;)

Patrik Gedeon
Již začal s tréninkem a prý se ještě na konec sezóny připojí k B-týmu. Doufám, že bude v pořádku, je víc než pravděpodobné, že záloha bude nyní stát na něm.

Fořt a Adauto
Již začínají postupně také trénovat s týmem.

Ex-slávisti 2003/2004

Olympique
Štěpán Vachoušek odehrál 9/5 celý zápas proti Monaku, ve kterém Olympique prohrál gólem v 91. minutě 0-1. Ruda Skácel opět nenastoupil (naposledy hrál v polovině dubna). Olympique je po 35.kole na 7.místě.

Rubin
Dostálek i Petrouš odehráli 8/5 celý zápas proti Jaroslavi (1:1). Rubin je po 10.kole na 13.místě.

12.5.04

Intertoto

Slavia do toho!!!

V případě, že Slavia nepostoupí do poháru UEFA, bude se zúčastňovat Intertoto cupu. Jakožto nejlepší klub z Česka bude nasazena přímo do 2. kola, které se hraje 3.nebo 4.července (odvety 10. nebo 11. července), a utká se s týmem ze Slovenska (pravděpodobněji) nebo z Armenie. Jestliže postoupí, tak se utká 17 nebo 18. července s nejlépe nasazeným týmem z Holandska (Odveta 24.července).

12 účastníků finálové skupiny bude pokračovat ve vyřazovacích bojích, dokud nezbudou tři týmy, které přímo postupují do skupin poháru UEFA.

O naší účasti se však rozhodne až dnes po semifinále Českého poháru.

11.5.04

Slavia - Liberec

Slavia do toho!!!



Přidal jsem jedno foto ze zápasu Slavia - Liberec. Je vzatý z "hlavní", další fotky jsem nedělal. Neproměněná penalta a půběh zápasu mi vzal chuť.

10.5.04

Slavia

Slavia do toho!!!

Příští ligová sezóna začíná 7. srpna. V tuto chvíli je otázka, zda to bude první domácí soutěžní zápas, nebo jestli se již měsíc před tím budeme prokousávat Intertotem. Byla by to zajímavá zkušenost, protože tenhle pohár jsme ještě nehráli. Ovšem ještě před tím se budou probírat případné posily a odchody.

Kuka
Podle mě tohle byla jeho poslední sezóna a jestli bude pokračovat, tak maximálně na lavičce. Nechci slyšet pokřikování z ochozů aby již táhnul, na to ho mám moc rád.

Permanentka
Ani letos jsme neměli štěstí na dobré místo na tribuně, bylo sice pod střechou, ale zleva seděl "smraďoch" a zprava "blázen". Příští sezónu zkusím asi hlavní nalevo od tunelu nebo východní, uvidíme.


Slavia 2005 DO TOHO!!!

9.5.04

Slavia

Slavia do toho!!!

Csaplár se dneska na iDnes vyjádřil, že mu chybí klasický útočník typu Libora Doška tč. z Liberce. Prý nemáme hráče, kteří by byli schopni snášet velký tlak. Fakt je ten, že je to pravda. Kdo snese přísnější srovnání, je asi v posledních dnech jen Radek Bejbl, kapitán jak mám být.

Všichni ostatní hráči trpí obrovskými rozdíly ve výkonech, jeden zápas odehrají jako životní a o týden později jsou ztracení a nevědí co s balonem. Posledních šest kol je ale fakt tragických. Díky tomu skončíme čtvrtí, je to jeden z nejhorších výsledků za poslední dobu. V sezóně, kdy Slavii přebíral trenér Beránek, jsme sice skončili až pátí, ale alespoň jsme vyhráli Pohár a porazili Spartu. Letos se nepovedlo ani jedno. A navíc jsme letos (v sezóně) čtyřikrát! prohráli doma (Baník, Č.Budějovice, Sparta, Liberec) a 3x remizovali z toho jednou v poháru UEFA. Plyne z toho 16 ztracených bodů!!!

Přehled všech letošních domácích zápasů:

Slavia - Viktoria Žižkov 2 : 0
Slavia - Leotar Trebinje 2 : 0
Slavia- Zlín 2 : 0
Slavia - Jablonec 0 : 0
Slavia - Celta de Vigo 2 : 0
Slavia- Baník 1 : 2
Slavia- Brno 4 : 1
Slavia- Sartid Smederevo 2 : 1
Slavia- Opava 4 : 1
Slavia - FC Synot 2 : 0
Slavia-Levski Sofia 2 : 2
Slavia-České Budějovice 0 : 1
Slavia-Blšany 2 : 0
Slavia -Plzeň 3 : 0
Slavia-Sparta 0 : 2
Slavia-Příbram 3 : 0
Slavia-Teplice 2 : 2
Slavia-Sigma Olomouc 3 : 1
Slavia-Liberec 1 : 2

SLAVIA 2005 DO TOHO!!!

8.5.04

Slavia - Liberec 1-2

Slavia do toho!!!

Bude Slavia hrát pohár nebo nebude? Naneštěstí po dnešním zápase to vůbec nemáme ve svých rukách, ale v rukách soupeřů nejnenáviděnějších, Sparty, Baníku a Sigmy.

Slavia - Liberec 1:2 (0:2)

Sestava:
R. Černý - L. Došek, M. Latka (57. M. Švec), M. Müller, K. Kratochvíl (46. D. Kalivoda) - K. Piták, R. Bejbl, M. Lukeš (70. T. Hašler), G. Jozsi - P. Kuka, T. Došek

Branky:
77. T. Došek - 38. F. Hološko, 45. M. Pospíšil

V 15. minutě neproměnil Kuka penaltu. Zápas měl díky výkopu v půl třetí dost hroznou atmosféru. Přišlo asi 2500 diváků. Hlavní nefandila vůbec, východní občas, jižní střídmě. Všichni byli navíc zaražení vývojem zápasu.

Před zápas všichni hráči povzbudili Kolouška nápisem "Venco, jsme s tebou"

Slavia do toho!!!

7.5.04

Koloušek

Myslím, že je na čase přemýšlet o tom, kdo Václava nahradí. Slavii v tuto chvíli chybí mozek. Po odchodu Vachyho a Rudy nebyl ve Slavii nikdo na koho by tzv. chodilo. Až přišel Koloušek, a ten je oba svými nápady předčil o 200%. Škoda, že nemohl svoje fanoušky bavit dlouho. Těch pár domácích zápasů mě hodně namlsalo a o to víc je mi teď Václava líto. Hlavně aby to s ním dobře dopadlo.

Špílmachr

Kdo to bude? Do konce ligy zbývají dvě kola, doufám že uhrajeme pohár a pak začne čas hledání...

Slavia do toho!!!

6.5.04

Koloušek

Doufám, že v sobotu na Strahov dorazí co nejvíce lidí. Na netu probíhají diskuze o akcích na jeho podporu. Pikantní je, že hrajeme proti jeho bývalému klubu, Slovanu Liberec. Vytiskl jsem si v práci na kartón velkou osmičku, hodlám si ji připevnit na záda, to bude moje podpora. Ať to dopadne jak chce, myslím, že jediné schopné choreo připraví zase jen "jižní", a snad se připojí i liberecký hools.

Kolouchu my jsme s tebou!!!

Adauto se vrátil dneska z Brazílie a zítra by měl začít trénovat. Snad první dobrá zpráva za poslední týden. Ale ještě uvidíme jak na tom bude.

5.5.04

Koloušek

Původně jsem chtěl psát o svojí návštěvě zápasu Synot vs. Slavia, který jsme projeli 4-2 a ztratili tím definivně možnost hrát Ligu Mistrů. Doufám, že uhrajeme alespoň UEFU. Jen jedna poznámka. Jediný kdo poděkoval těm několika málo fanouškům, kteří byli ochotni vážit v pondělí dalekou cestu byl slávista Radek šBejbl!!!

O to víc mě dostala tahle zpráva:

Fotbalový záložník Václav Koloušek má leukémii. Osmadvacetiletý slávista byl ve středu dopoledne v akutním stadiu nemoci hospitalizován na jednotce intenzivní péče v pražském Ústavu hematologie a krevní transfuze.

Je to vážně pech. Je to samozřejmě hlavně lidská trqagedie a doufám, že se z toho Venca vylíže. Na druhou stranu je pech v tom, že Slavia za něj v zimě vyplatila velké peníze a tím že, i když jako jeden z nejlepších, nepomohl vykopat LM, je jasné že ty prachy budou chybět. A hodně.

Řekl bych, že v příští sezoně se bude kombinace slov Slavia/peníze objevovat stále častěji.

Slavia do toho.