25.10.04

Slavia - Opava

Sezona 2004

Bylo to vydřené vítězství, a hubené. Zbončák střelil gól koncem prvního poločasu po rohovém kopu Lumiho Sedláčka. Navíc jsme se nezmohli. S úděsem jsem sledoval nájezdy brazilských opavanů a čarování Černocha v bráně.

Bylo docela teplé počasí, ale návštěva hodně slabá. V základní sestavě se objevil poprvé Standa Vlček a spolu s ním Fořt, ovšem naši útočníci se opět neprosadili.

Nejsladším kouskem tohoto zápasu tak mohly být dvě tutové Carlosovi šance: první když nůžkami orazil břevno a druhá o pár minut později, kdy orazil tyč a následně brankář odkopával do autu.

Naši nejlepší střelci mají po 2 gólech (obránce Latka a záložníci Piták se Zbončákem). Útočníci se trefili z deseti zápasů a celkem deseti gólů jen 2x. (Mimochodem Sparda vstřelila gólů 24)

Definitivně pryč jsou doby, kdy týmy jako Opava odjížděly z tří nebo čtyř gólovým nášupem a zůstávají jen vzpomínky na 6-1 Budějovicím nebo 7-0 Baníku, a třeba vloni 4-1 právě Opavě...

Kolikrát si říkám, proč já tam vlastně lezu? Možná proto abych zase cítil ono rozechvění a nepochopitelný pocit z vítězství, kdy je soupeř rozdrcen po krásném výkonu (Celta Vigo) nebo rozdílem třídy (letošní Brno).

Ale proč mě kurva nechávaj tak dlouho čekat?

Žádné komentáře: