31.1.05

Bude únor

Sezona 2004

Za několik hodin končí zimní přestupní pauza.

V lednu ze Slavie odešel Radek Černý do Tottenhamu, za něj přišel Karel Podhajský z Hradce.

Do Plzně odešel na hostování Filip Stibůrek.

Jinak nejsou v áčku žádné změny. Adam Petrouš odešel za Vachouškem do Austrie Vídeň, Štajner zůstal v Německu.

30.1.05

Pláč za Bohemkou

Sezona 2004

V sobotu odehrála Slavia poslední utkání Tipsport cupu. Porazila Bohemians 5-0. Tento výsledek je pro bohemáky o to smutnější, že se jednalo zřejmě o poslední zápas jejich milovaného klubu.

Ať je to jak chce, Bohemka mi byla vždycky blízká. První ligový zápas v životě jsem viděl právě v ďolíčku (hrála Bohemka s Petržalkou). Jak je možné, že mizí právě tento klub a ne třeba zbytečná Viktorka?

Doufám, že se Bohemka vzpamatuje. I když do zpátky do první ligy bude velmi dlouhá cesta.

Vzpomínám a držím palce.

FC BOHEMIANS PRAHA

28.1.05

Dluhy

Sezona 2004

Dluhy jsou splaceny, přestupy budou v pondělí odblokovány. Naneštěstí jen na jeden den. Pravděpodobně přijde nějaký brankář, pravděpodobně nepřijde Petrouš ani Štajner.

Černý byl přivítán v Tottenhamu jako dvojka.

26.1.05

Jedeme dál

Sezona 2004

Radek Černý odchází na rok a půl na hostování do Tottenhamu. Určitě zaslouženě. Pro Slavii toho udělal za ty roky dost a jistě ještě po návratu udělá. Jedničkou v bráně se tak jistě stane Matúš, který před více než rokem na čas Černocha nahradil a jistě nezklamal. Otázka je, kdo bude dělat dvojku. Mladý Samoel z Liberce, kterému ještě není ano osmnáct asi těžko. J. Skácel odešel do Brazílie a Slavík jistě není taková jistota.

Účinkování v Tipsport cupu skončilo neslavně. Po vítězství nad Blšany a debaklu s Viktorkou, jsme dnes remizovali s Kladnem a skončili ve skupině třetí. Budeme tedy hrát o páté místo. A zřejmě s Bohemkou.

Vladimír Leška byl on-line na Slavia.cz

Bruckner nominoval na přátelský zápas se Slovinskem, opět ignoroval nejlepšího slávistu Carlose Pitáka a chce na jeho místě zkoušet jakéhosi Sionka.

Další z Brucknerových poskoků, slávista Beránek, trenér, který nedokázal postoupit do Champ league, zažádal tzv. výkon rozkodnutí. Dokud mu tedy nevyplátí SK Slavia dva a půl milionu korun za jeho nedobře odvedenou práci, bude mít zastavené přestupy.

24.1.05

Hokej

Sezona 2004

V sobotu se dohrával Tipsport cup na Xaverově. Esemeska, kterou jsem dostal na mobil, ve mě vyvolala dojem, že se zápas dohrával v Sazka Areně. Prohráli jsme 2-6, hlásala. Když k tomu připočtu, že v Sazka areně hokejová Slavia skutečně byla deklasována Plzní velmi podobným výsldedkem, dá se říct, že to byl pro Slavii opět jeden z černých víkendů.

Další z černých informací je ta, že stále dlužíme 6 milionů Liberci a do konce přestupního období zbývá týden.

Petrouš zřejmě skutečně přestoupí do Wolves.

Policie požádala o prodloužení termínu vyšetřování Sparty o jeden měsíc.

19.1.05

Enic

Sezona 2004

Takže včera do Slavie přijel finanční ředitel Enic. Shrnu-li jeho slova:
Enic Slavii neprodá, donutí jí aby šetřila a byla samostatná,
Leška zůstane ředitelem,
Kuka zůstane na hřišti do léta (co s ním ale potom?),
změny budou pouze v představenstvu akciovky,
pro stavbu stadionu stále není partner, který by měl být český,
stavět se tedy bude kdo ví kdy.

Skončila tedy skoro dva měsíce dlouhá doba, kdy nás Enic tahal za nos a dával různé falešné naděje. I když, slovy Pavla Kuky: nezáleží na tom kdo je majitel, ale jak se chová. Obávám se ale, že Enic už jiný nebude. Slavia pro něj není dostatečně atraktivní a v podstatě v ní topí jen svoje peníze, aniž by z ní měl zisk. Navíc je to docela daleko od Londýna.

Snad tedy minimálně uhradí dluhy vůči Liberci a ostatním věřitelům, aby se mohly otevřít přestupy.

SKS FOREVER


17.1.05

Jaro 2005

Sezona 2004

V sobotu se Slavia představila letos poprvé na hřišti. V Tipsport cupu na Xaverově porazili Blšany 3-0. Odpoledne dávali tento zápas v televizi ze záznamu. V základní sestavě se objevil Ir Munster a Stibůrek, naopak vůbec nenastoupili Kuka, Došek a Švec. Dva góly dával vždy po dorážce Carlos Piták.

Adama Petrouše pozvali na testy do Anglie, bude ho testovat druholigový Wolherhapmton. Takže do Slavia asi tak jako tak nepřijde. Kdo by se však mohl vrátit a posílit naší obranu je Martin Müller z Blšan. Tento tým se potýká snad s ještě většími problémy než Slavia a jejich hráči hrozí výpověďmi pokud nedostanou výplaty do příštího pátku. Pak by byl asi Martin opět volný.

Do konce přestupního termínu již však zbývá jen čtrnáct dnů, a Slavia má stále uzavřené přestupy. Prodej novému majiteli nebo vstup nového partnera však stále uzavřen není. Stále prosakují informace, že Slavia se snaží namluvit PPF. Uvidíme.

Úplatkářská aféra také poněkud vyšuměla. Stále doufám, že to smete zaslouženě i Spartu.

10.1.05

Jaro 2005

Sezona 2004

Dneska začíná pro slávisty příprava. Kuka prý jednal s PPF, které se stále údajně zajímá o koupi. Slavia to stále popírá. Tak stále nic.

Přestupy jsou stále blokovány, na odchodu není nikdo, mluví se o teoretickém příchodu Petrouše a Štajnera.

Sparta stále nezahučela do úplatkářské aféry, ani Liberec, ani Teplice...

5.1.05

Adam

Sezona 2004

Fošna Petrouš se včera podrobil kondičním testům ve Slavii, psali na iDnes. Odehrál tedy v Rusku pohopouhou jednu sezónu.

Ovšem vzhledem k pozastaveným přestupům do Slavie, je otázka kde Adam nakonec skončí. Klidně po něm může šáhnout sparťanský Hřebík nebo stále se posilující Liberec nebo Teplice.

3.1.05