10.5.05

Budějky 0-2

Sezona 2004/2005

Včera večer, když se nad prahou zatáhla obloha a mraky se vybarvily úplně do černa, začal jsem tušit, že se semele něco hrozného. Už sestava slavie, kde chyběl bejbl i piták dávala tušit problémy. Před kozáčika se postavili zbončák, holeňák, latka a došek, v záloze pak na krajích hráli sedláček a švec a střed gedeon a koloušek. V útoku dvojice fořt a vlček. Pouze prvních pět minut se zdálo, že slavia to bude mít snadné, pak se obraz hry totálně změnil a v podstatě na celý poločas nás zatlačil poslední tým tabulky na naší polovinu. Slávisté si nevěděli rady co s včasným napadáním, nedokázali si přihrát ani založit útok. Tento vývoj zápasu nasvědčoval velkému průseru. Po poločase vystřídal sedláčka hrdlička a když jsme po pěti minutách dostali gól, stáhl jarolím kolouška a vyměnil ho za kuku. Vedlo to sice k oživení hry celkem slušnému tlaku, ale zároveň i k festivalu zmařených šancí v podání fořta a vlčka. Když jsme v osmdesáté minutě dostali druhý gól, podíval se na hřiště mladý bálek z béčka, ale nevedlo to ani ke snížení skóre.
V tomhle pohledu je prohra velké zklamání a vynořují se další otázky. Byla výměna trenéra skutečně tak dobrý tah? Proč nehrál piták? Má neshody s trenérem? Neprodali naši hráči tenhle zápas? Atak dále...
skóre. Aby těch černých skvrnek nebylo málo, vykartovali se navíc i gedeon a holeňák, takže je jisté, že po bejblovi bude na další zápas v příbrami chybět i tato dvojice. Dalším hráčem základu, který bude chybět, je i míša švec, který se má věnovat reprezentačním povinnostem s U-19.
A na závěr malý citát: Dušan Herda:"Ze Slavie jsem vykulený, nechápu, proč tak trápí vlastní fanoušky. Všechno jí nahrává a ona doma prohraje s Budějovicemi. Trapas. Pořád však věřím, že druhé místo uhraje. Jen se musí probrat".

Žádné komentáře: