30.9.05

cork plus


Postup slavie do dalšího kola poháru uefa si užívám na slovensku v nitře. Při příjezdu jsem se bál, že neuvidím přímý přenos na čt2, takže první věc, kterou jsem zkontroloval po příchodu na hotel byly televezní kanály. Čt2 tam naštěstí byla.Fotbalový pobyt jsem začal již ve středu ligou mistrů, neuvěřitelným zápasem mezi portem a petržalkou. Hosté prohrávali v 30. minutě již 2-0 a byli na ručník. Těsně před poločasem ale snížili na 1-2 a v poločase druhém dvěma přesnými direkty porto dorazili. Zaměřil jsem se na býbalého slávistu jána kozáka. Ten dával druhý gól a na třetí centroval z přímého kopu. Pořád ještě běhá jakoby se měl každou chvíli skácet a jeho výskoky na míč nepřesáhnou deset centimetrů. Ale přeji jim to, zvlášť po ostudě, kterou v lm předvádí sparta.Slávisti nastoupili proti tvrdě až záludně hrajícím irům. Naštěstí se brzy ukázalo, že to nebude soupeř k nepřehrání, a z rychlých protiútoků protivníka dorazil nejprve piták a po něm vlček. Konečně se na slávistický fotbal dalo koukat a ke kolapsům obrany došlo jen v krátkých chvilách, které nedovedl soupeř využít. Jediný gól dali z penalty.

cork city – slavia 1:2 (0:1)
kozáčik – krajčík, suchý, latka, zbončák – piták, jarolím, hrdlička (90. černoch), švento – vlček (90. kratochvíl), fořt (81. pešír)
65. o´callaghan (pen) - 27. piták, 63. vlček

Import brazilců do slávie stále pokračuje, poslední den přestupního termínu přišel do juniorky hráč Raimundo...

24.9.05

příbram minus


Standa vlček s kapitánskou páskou, gedeon a piták na marodce, gól v šesté minutě, obrovská převaha příbrami, přemotivovaný koloušek a ztráta dvoubrankového náskoku. Tak by se dal charakterizovat tenhle zápas...


kozáčik - kratochvíl, latka, zábojník, hubáček (46. suchý) - krajčík, jarolím, hrdlička, švento - vlček (81. victorino), fořt (90. černoch)

57. a 61. riegel - 6. latka, 55. vlček

23.9.05

victorino plus

českým fotbalem teď hýbe vyhazov karla poborského ze sparty. Ta se po tragických výkonech v lm a v naší lize potýká se systémem, který jí naordinoval doktor hřebík.


Slávisty teď hýbe přestup nové mexické posily cesara victorina, který by mohl nastoupit hned proti kukově příbrami. Pikatní bude i účast venci kolouška. Určitě se budou chtít oba dva vytáhnout, příbram je v tabulce vysoko nad námi a slavii nezbývá než se z devátého místa po šestém kole začít prokousávat vzhůru. Půjde to v tv, takže se těším...

19.9.05

zlín plus


Po dalším utrápeném výkonu jsme zdolali zlín 1-0.

Po delší době jsem zase vyrazil na fotbal se svým synem. Krom zjištění, že se návštěvy vrací zase do "normálu", bylo vidět, že ani předváděná hra není lepší. Pryč jsou doby, kdy jsme soupeře jako zlín, smetli do dvacáté minuty a vedli 2-0... Zaujal mě fořt zpátky v sestavě, obrovská marodka, kam o přestávce přibyl carlos, vystřídal ho kratochvíl, který utíká před míčem. Dva málem vlastní góly, spousta promarněných tutovek. Jo, a další dorostenec na střídání, tenkrát petr janda.

kozáčik - krajčík, latka, zábojník, hubáček - piták (46. kratochvíl), jarolím, hrdlička, švento - fořt (69. pešír), vlček (90. janda)
45. fořt

Slovácko porazilo spartu a zaujal thomas sowunmi, který měl v létě nakročeno k nám, ale nedomluvil se na podmínkách (že by jazyk?)

16.9.05

cork plus


první zápas v poháru uefa byl výsledkově slušný. Výhra 2-0 dává určité naděje na postup, herně to však byla velká bída. Chyběla docela dost velká část hráčů základní sestavy: gedeon, vlček, švec, holeňák, zbončák. Naopak se vrátil fořt z béčka. První gól dal až v prvním poločase po přímém kopu hrdlička, druhý dal piták až po několika nastřelených tyčích.

kozáčik - zábojník, latka, hubáček - krajčík, suchý, jarolím (69. fořt), hrdlička, švento - piták, pešír (79. kratochvíl)

62. hrdlička, 78. piták

10.9.05

plzeň minus


utkani s plní opět poznamenal rozhodčí, když v šesté minutě vyloučil plzeňáka a v desáté dal krajčík první gól, zdálo se, že půjde o jasnou záležitost, naneštěstí se opět nedařilo dát při obrovské převaze druhý gól. Po přestávce byl vyloučen zbončák a po vstupu roberta vágnera na hřiště dostal další čevenoui marek suchý za faul nefaul v pokutovém území a z penalty právě robert snížil... v závěru nastřelili ještě vlček a jarolím tyč a bylo vymalováno...

kozáčik - kratochvíl (23. vlček), latka, suchý, zbončák - krajčík, gedeon (63. zábojník), jarolím, švento - piták, pešír (50. hubáček)

11. krajčík - 73. vágner (p)

7.9.05

Jinoch minus, Puček plus


Po dnech mlčení se dnes ozvala slavia, a hned to byla bomba. Manažer jinoch odchází ze slavie a příchází bývalý rozhodčí puček. Prý nejde o první ani poslední změnu. Jinoch se pro mě proslavil hlavně jako muž který přivedl csaplára s kolouškem, po své libereckém angažmá. Přivedl také mnoho brazilských dorostenců, kteří zase zmizeli, snad jeho největší úspěch byl přestup adauta a hostování józsiho...