30.7.04

Losování poháru UEFA

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Dneska ve 14.00 začalo losování poháru UEFA. Rozhodlo se zda budeme první zápas hrát doma či venku. Já jsem samozřejmě z důvodů svojí nastávající čtrnáctidenní dovolené preferoval začít venku. Na výběr byly tyto týmy: FC Wil, SV Pasching, Rubin Kazaň, Terek Groznyj, Petržalka, Galati, Bánská Bystrica, Nistru Otači, Dósza Újpest, Dinamo Tbilisi, FC Tbilisi, Mariupol, Tiraspol a Honvéd Budapešť.  Zhruba v 10.00 se výběr zúžil po rozdělení do košů UEFA na Rubin Kazaň (Dostálek, Petrouš), Terek Groznyj (Čečna), Dukla Banská Bystrica, Mariupil (Ukrajina), Nistru Otaci (Moldávie) a Dinamo Tbilisi.

Zhruba ve 14.15 nám los přisoudil posledně jmenovaného: DINAMO TBILISI a k mé smůle začínáme doma 12/8.

Stadion za 446 dnů.

29.7.04

Čtvrtek

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Na iDnes vyhlásil Csaplár poptávku po posilách. Nevzdává se možnosti příchodu M.Zbončánka z Moskvy a chce prý i dalšího hotového hráče, jehož jméno tají. O osudu testovaných maďarů se má prý rozhodnout dneska. Uvidíme. Z dalších zdrojů vyplynulo, že zájem o Gedyho z Ruska opadl, takže zřejmě již nikdo neodejde. Posledním bude asi Milan Zachariáš, který míří na hostování do Blšan.
Včera proběhlo i oficielní focení mužstva.
Zde je fotka.

Stadion za 447 dnů.



28.7.04

Testujeme...

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Maďaři

Podle oficielního webu testujeme další dva maďary, kterým doma vypršela smlouva. Jde o útočníka a záložníka. Oba dva jsou bývalí reprezentanti. Nejbližší zápas na kterém je může Csaplár vyzkoušet je v sobotu.

 
 
 
David Kalivoda jde na hostování do Teplic
 
Sparta dneska hraje první zápas o LM, hodně štěstí APOEL!!!
 
Nový stadion za 448 dnů.

27.7.04

Permice

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Že Slavie zdražila, bylo jasné předem. Letošní permanentka stojí již 1.450 korun oproti loňským asi 1.100. Jsou tedy nějaké slevy pro členy fanklubu (asi 15%), ale nakonec stejně zaplatíte víc. Dneska dopoledne jsem se vypravil na nákup a mám jí. Zrovna jsem si jí prohlížel, doufám, že je na vítěznou sezónu, ale jestli tak aspoň na úspěšnou sezónu v evropských pohárech, a jestli ne tak doufám, že aspoň porázíme spartu, dvakrát.

Stadion za 449 dnů.



26.7.04

Černá sobota

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Tak po celkem optimistickém pátku přišla černá sobota. Na několika webech Leška otevřeně potvrdil, že Slavia má ekonomické potíže a nízké cash-flow. Z toho důvodu přišlo minimum posil (Holeňák) a spusta hráčů odešla. Jak jsem již zmiňoval: Slavia-peníze, to bude sousloví, které budeme slýchat asi stále častěji. Je někdy až k neuvěření, co všechno třeba projde sparťanům. Černé stavby, prapodivné výsledky atd. Nechci aby to vypadalo, že jsem nějaký slávistický uplakánek. Jenom mi to všechno nějak dochází. Myslím, že naše vedení pracuje dobře. A hlavně mi připadá že čestně. Doufám, že se ukáže hlavně na hřišti kde je naše síla. Protože v poslední době to byli hlavně hráči, kdo mě nejvíde zklamával svými výkony. (I když výkony v přípravě moc optimismu nedávají...)

Nový stadion za 450 dnů.


24.7.04

Adidas

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Po delší době se na oficiálním webu konečně objevila optimistická informace. Slavia uzavřela dvouletou smlouvu s Adidasem. Jak se dalo očekávat, dostaneme k domácím zápasům Roteiro. Další novinkou jsou nové sady dresů společně, snad, s dlouho slibovanými levnými replikami. Z celé zprávy mě ovšem nejvíce zaujala informace o nové sadě dresů pro venkovní utkání. Konečně se tedy zbavíme těch nechutných modrých triček.

Nový stadion již za 452 dnů!



23.7.04

Blíží se nová sezóna

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

 Tak jsem se včera konečně domluvil a vyrazím si pro novou permici, nakonec asi zůstaneme tam co vloni, na hlavní. Už mě nebaví to věčné hledání optimálního místa, stejně vždy skončím někde mezi smraďochem a bláznem, ale vzhledem k tomu, že letos permici podstatně podražily, očekávám odsun důchodců někam jinam. Tak snad bude pohoda.

 

 Nový stadionNový stadion za 453 dnů.









22.7.04

Martin Müller odchází...

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Martin Müller
Podle oficiální zprávy odchází, protože neakceptoval podmínky smlouvy nabízené Slavií. Podepsal na čtyři roky v Blšanech. Dá se říci, že Blšany získaly výborného stopera a bombera o kterého Slavia přišla.


Děkuji Martine, vždycky jsem měl rád způsob tvojí hry!


Další kdo odchází je
Gyorgy Jozsi
Jde o další ztrátu v zadních řadách. Jsem zvědavý, kdo nakonec v obraně Slavie bude nastupovat.

Do otevření nového stadionu zbývá 454 dnů.






21.7.04

Sestava?

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde
 
Csaplár před odjezdem na soustředění do Nymburka prohlásil, že s sebou bere již jen mistrovskou sestavu. Ve včerejším přátelském zápase proti Bohemce nastoupili tito hráči: Kozáčik, Kratochvíl, Latka, Chleboun, Bejbl, Hrdlička, L. Došek, Lukeš, Gedeon, Švec, Piták, Táborský, Sedláček, Kuka, Fořt, Táborský, Adauto, Kuka.
To je celkem 18 hráčů do pole, devatenáctým hráčem je Holeňák. Jedno místo je volné (snad pro Jozsiho nebo pro nějakou další posilu). Brankáře Černýho a Kozáčika jsem do tohoto výčtu nepočítal.
 

Stadion za 455 dnů.
 
 


20.7.04

Další odchod

Slavia do toho!!!

Rozpis domácích zápasů zde
 
Martin Müller
Ještě jsem ani nedopsal včerejší příspěvek a již se objevila další zpráva o odchodu dalšího fotbalisty. Defenzivního štítu a bombera Martina Müllera. Je prý na odchodu do Blšan, protože je dále nepotřebný. Jsem zvědavý jak se tato kauza vyvine.
 
Nový stadion za 456 dnů.

19.7.04

Před sezónou

Slavia do toho!!!

Rozpis domácích zápasů
zde
 
Takže jsem zpátky z dovolené a probírám se důležitými událostmi, které přineslo posledních čtrnáct dní směrem ke Slavii.
 
Ruda Skácel
Tento miláček holčičích srdcí a bojovník na levé strany k nám na hostování určitě nepřijde. O to více mne šokovala informace, že se o něj zajímá sparta a nabízí mu velice lukrativní plat. Doufám, že Ruda tomuto pekelnému vábení odolá a odejde na hostování někam jinam, proslýchá se něco bruselském Andrelechtu.
 
Maďaři
Zdá se, že jako přídavek nepřivšímu Tokollimu nepřijde na přestup či na další hostování ani Jozsi.
 
Patrik Gedeon
I když Csaplár počítá jako posilu i vyléčené marody Gedeona, Fořta a Adauta. Zrovna Patrik je zřejmě na odchodu do Ruska za Petroušem a Dostálkem.
 
K tomu se váže další "ruská" informace:
Dynamo Moskva vyhodilo pro špatné výsledky trenéra Hřebíka (po kolikáte už?) a s ním se bude poroučet i trio českých krajánků. Slavii zajímá především Martin Zbončák. V tisku proběhla i spekulace o možném příchodu Martina Haška. Tito dva ex-liberečtí a ex-sparťanští hráči by byli určitě velkými posilami.

Venca Koloušek se mihnul jako divák na jednom z přípravných zápasů. Daří se mu prý dobře a léčba pokračuje taky bez komplikací. Držím palce. 
 
Suma sumárum
Přišli: Miroslav Holeňák (Liberec)Lumír Sedláček (Groclin Grodzisk), z béčka se zřejmě vrátí Hrdlička.
Odešli: Matěj Krajčík (hostování - Viktoria Žižkov), Michal Václavík (Brno), Tomáš Došek (Rapid Vídeň)
 
V jednání: Patrik Gedeon, Jozsi, Jirka Štajner, Martin Zbončák, Martin Hašek
 
Do otevření nového stadionu zbývá ještě 457 dní.

12.7.04

Na skok doma...

Slavia do toho!!!

Rozpis domácích zápasů zde

Z vážných osobních důvodů jsem na skok zpátky doma. Prolézám internet a nestačím se divit. Tokolli nás neposílí, Gedeona chtějí prodat, jestli bude hrát Jozsi taky není jasné... Další posily (Skácel a Štajner) nepřijdou kvůli vysokým finančním požadavkům jejich klubů a jiné posily nejsou oznámeny. Soupeři prodávají ale i posilují.

Bojim, bojim ale zdá se, že moje milovaná Slavia má jeden z posledních pokusů o vstup do Ligy Mistrů a tím i životadárnou injekci do dalších let.

Snad se to povede, bylo by fajn zahájit příští sezónu na nové stadionu (zbývá 464 dny) a zahrát si tam LM.

8.7.04

Zase na dovolené...

Slavia do toho!!!

Rozpis domácích zápasů zde

Dovolená

Opět jsem si vyrazil na dovolenou, tento rok již podruhé! A rovnou na 14 dnů. Se Slavií to nemá moc společného. Snad jen to, že dneska jsem na kole cestou z Dětenic přes Kopidlno a zpět projížděl přes opěvované slávistické Rožďalovice.

Stadion za necelých 469 dnů...

2.7.04

Pavel Kuka doma!!!

Slavia do toho!!!

Pavel Kuka
Takže můžu konečně říci, že Kuka je hráčem Slavie i pro další sezónu. Mám z toho radost a věřím, že bude stále platný.

Michal Václavík...
...odchází do Brna. Měl jsem tohoto brankáře docela rád. Až do osudného derby na Spartě, které jsme prohráli 0-2 a Michal se na obou gólech (více či méně) podepsal. V každém případě, post brankáře je ve Slavii ten, kde nás bota tlačí ze všeho nejmíň. Protože...

... nový stadion by měl být otevřen za 474 dny!

Rozpis domácích zápasů zde

1.7.04

Tomáš Došek venku.

Slavia do toho!!!

Tomáš Došek včera ukončil své angažmá ve Slavii a odchází do Rakouska.

Pavel Kuka zřejmě tedy dostane nabídku na smlouvu na celý rok. O maďarech Jozsim a Tokollim se stále také nerozhodlo.

Do otevření nového stadionu zbývá 475 dnů.