10.12.04

Koho zajímá Slavia?

Sezona 2004

Kdo se zajímá o koupi Slavie?

V zákulisí se mluví finančních skupinách Penta, která v úterý koupila sázkovou kancelář Fortuna, a PPF. Ta už ve Slavii působila. Třetím zájemcem je údajně společnost ze Spojených států.

Kdo je Penta?
Česko – slovenská finanční skupina Penta v Čechách ovládá pestré portfolio firem z různých oborů. Kontroluje Severomoravské vodovody a kanalizace, Adamovské strojírny, Léčebné lázně Jáchymov, Sanitas, letos koupila síť 33 lékáren, zvažovala vstup do pražské Sparty, ucházela se o koupi PVT, Severočeských dolů či menšinového podílu v OKD. Podílela se na vydání dluhopisů Sazky v objemu 5,6 miliardy korun. Penta naznačila, že na premiérový průnik do zábavního průmyslu může navázat podobnými transakcemi i v dalších zemích regionu.
Penta se netají tím, že má zájem téměř o vše, co je v Čechách na prodej.


Kdo je PPF? Většinový vlastník České Pojišťovny, evidentě o nic moc lepší majitel než by byla Penta. Pan Kellner je i majitel TV NOVA a mnoha dalších neprůhledných firem a korporací. Již jednou Slavii vlastnili a prodali.
Kellner není žádný fotbalový fanda, ale finančník drsný jako žralok. I u něj se dá předpokládat jen zájem o další zvýhodněný prodej.

Žádné komentáře: