31.3.05

Před Jabloncem

Sezona 2004/2005

V podstatě není o čem psát. Díky reprezentační pauze se klubový fotbal takřka zastavil. Byly jen nějaké dohrávky. Mě zaujala ta mezi Drnovicemi a Jabloncem. Tedy mezi naším minulým a budoucím soupeřem. Jablonec totiž narozdíl od Slavie dokázal v Drnovicích zvítězit. A příští týden tam hrají Teplice, jsem fakt zvědavý. Teplice jinak hostí v neděli Brno, tak budu Václavíkovi a spol. držet palce.

25.3.05

* SK Slavia Praha *

* SK Slavia Praha *

Duben - ještě tam budem

Sezona 2004/2005

Takže za necelé tři týdny proběhnou volby do ČMFS a následně derby.

Za největšího favorita voleb se považuje pan Korupčník Košťál. Vyhlašuje, že se vším zatočí, ale za svoje spolupracovníky si vybírá bývalé korupčníky. Slavia podporuje na místo předsedy Ivana Haška a do výkoného výboru nominovala Pavla Kuku (držím palce).

Jak na tom v derby budeme se uvidí po zápasech s Jabloncem a hlavně v Hradišti. Loňský debakl a následné onemocnění Venci Kolouška mám ještě v živé paměti. Jedna pozitivní zpráva k tomuto zápásu je ta, že Richard Dostálek, zimní posila Slovácka a bývalý kapitán Slavie, dostal trest na dvě soutěžní utkání a pravděpodobně ho nestihne.

Televizní Slavia - Z pěti jarních zápasů bude Slavia v TV celkem 4x. To se povedlo snad už jen Spartě.

21.3.05

V Drnovicích

Sezona 2004

V Drnovicích slávisti neuspěli a nenapravili tak ostudný výsledek z pondělka, naopak utržili další. V čem vězí, že tak ofenzivně laděný tým získlal z devíti bodů jen čtyři? Navíc dnes dohrávájí v Hradišti Teplice a mají možnost nás trhnout o tři body na postupové místo do Ligy Mistrů.

17.3.05

Milovaná Slavia

Sezona 2004

Kuk ;)


Zkurvená Sparta

Sezona 2004


Přesně podle očekávání se korupční aféra Zkurvené Sparty začala rozplívat do ztracena. Minulý týden oznámil vyšetřovatel, že ten hlas, který zachytili v odposlechu nepatří jak se domníval Peltovi, ale komusi neznámému. Sparta tak dostává zase další čas, aby svoje hříchy zakopala pod koberec. Všichni víme, že tam je svinstvo, jenže není vidět, jen cítit. Čeká tudíž asi celkem tragikomická situace. Ti kteří upláceli, se nyní dostanou do vedení fotbalu a budou o něm rozhodovat.

16.3.05

Mladá Boleslav

Sezona 2004

Ty vole,
na to snad nedá říci nic jiného.Po tom výkonu co slávisté předvedli, vypadá postup do LM či snad útok a špici tabulky zase o něco hůře. Od začátku zápasu jsem se nestačil divit, kam zmizel ten statečný výkon s Olomoucí. Boleslavský tým vypadal mnohem lépe, byl skoro u všeho dříve. Vrcholem všeho byl tragický Kozáčik, který se nechal přelobovat na 0-1, když si křikl "mám!", míč mu vypadl a jen tak tak to nebylo o gól více. Slávisti nakonec zabrali a do poločasu srovnali. Když pak v druhé půli zvýšili na 2-1, začal jsem doufat ve šťastný konec této frašky. Ten ovšem nenastal. Díky dlouhému nastavení, rozhodčí přidával čtyři minuty, ale hlavně díky tomu, že slávisti nedokázali udržet míč a boleslavští na ně hnali útok za útokem. A díky dalšímu tragickému Kozáčikovu výkopu, který se dostal přímo na kopačky soupeře... a inkasoval podruhé.
Ztratit doma dva nebo tři body, v tom není vůbec žádný rozdíl. Prostě bída.
Na zápas se přijel podívat i trenér Arsenalu Wenger.
A jedinou radost, kterou jsem uděl je šála "Smrt Spartě"

13.3.05

S Boleslaví

Sezona 2004

Zítra odpoledne přijede na Strahov Mladá Boleslav. Máme jim co vracet, loňská plichta byla nemilým překvapením. Teplice dnes ztratili, takže máme šanci utrhnout menší náskok a udržet druhé místo.

Slavia do toho!!!

10.3.05

Zápas odložen

Sezona 2004

Vzhledem k tomu, že zápas v Brně byl odložen pro nezpůsobilost terénu, pozvali si slávisté k přáteláku opět Liberec. A ten je deklasoval na Strahově 0:4. Další kolo se hraje v pondělí a hostíme Mladou Boleslav

2.3.05

Po Olomouci

Sezona 2004

Takže v sobotu opět začala liga, mohl jsem i já začít trpět. A pořádně.

Na Strahov přijela Olomouc. Jeden z aspirantů na poháry. V naší sestavě byla největší změna v bráně, jako jednička se představil Matúš. V obraně se představili Bejbl a Holeňák se Švecem napravo místo Lukáše Doška a zleva Zbončák, záloha Piták, Gedeon, Latka a Sedláček a V útoku Fořt a Standa Vlček.Po standardní situaci, kterou zahrával Sedy, si Olomouc dala vlastní gól. Tesně před půlí stihli po naší teči vyrovnat, ovšem v následující minutě zvýšil gólem přes hlavu Standa Vlček. Po poločase z úniku zase Olomouc srovnala. Pak přišlo důležité střídání, kdy Kuka šel za Fořta. V dalších pár minutách se díky Kukovi zahrávala penalta, Holeňák zvýšil na 3-2. Nejzajímavější střídání přišlo těsně před koncem, kdy Sedláčka nahradil Koloušek! V závěru ještě nahradil Vlčka Adauto a zápas skončil vítězně.

Nejslabším článkem se mi jevil ale Matúš, snad se do toho dostane.

Sobotní televizní zápas v Brně byl odložen, jsem docela rád, jedu na hory a neměl jsem se kde dívat.