29.4.05

teplice

Sezona 2004/2005

10/4/2004 teplice... poslední domácí zápas s teplicemi byl celkem nešťasný, během dvou minut jsme ztratili dvoubrankové vedení a vzávěru utkání jsme málem přišli i o ten bod. Obranná linie se kromě doška úplně lišila: nastoupili zachariáš, kratochvíl a müller, bejbl a józsi hráli zálohu a tomáš došek v útoku vstřelil dva góly, střídal ještě lukeš. Z teplické strany to byl jednoznačně zápas pavla veleby.
15/3/2003 teplice... Opět s václavíkem v bráně jsme je porazili 3-1 po poločase 1-0, v obraně nastoupil adam petrouš v a záloze dostálek se skácelem.
1/3/2002 teplice 3-0 v základní sestavě se suchopárkem. Dvě branky dával kuka a ruda skácel vstřelil první gól v dresu slavie.
31/3/2001 opět 3-0 a pod staronovým trenérem jarolímem.

28.4.05

debakl v ostravě

Sezona 2004/2005

V ostavě utrpěli slaávisti naši hoši debakl, již ve dvacáté minutě prohrávali 2-0, při tomto tempu je nakonec výsledek 1-5 více než dobrý. Sestava byla hodně kombinovaná, koloušek hrál společně s kukou od začátku v základu. carlos chyběl a bylo to znát. Hoši zapomeňte! V pondělí čekají druhé teplice a musíme potvrdit vítězstvím boj o druhé místo. Stejně tak i čtvrteční zápas v brně a dohrávka další pondělí s čb. Musí to být týden, který nám přinese devět bodů, protože jinak je ohrožena i účast v poháru uefa.

25.4.05

pohár na baníku

Sezona 2004/2005

Již zítra nastoupí na bazalech slavia k pohárovému utkání. Pokračuje tak "týden pravdy", neboli serie tří utkání s opavou, baníkem a teplicemi. Před zápasem se zdá, že nebude k dispozici dlouhodobě nejlepší hráč slavie carlos piták.

23.4.05

V opavě 2-1!

Sezona 2004/2005

Konečně jsme přivezli body z venku! Musíme vyhrávat dokud nebudeme mít potvrzeno druhé místo a tím i kvalifikaci o ligu mistrů. Nevím jak zápas v opavě přesně probíhal, sledoval jsem jen on-line přenos. Ale zřejmě se jednalo o útočný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách, kde slávisté měli více více štěstí, ale o vítězství se obávali do poslední sekundy.
Jarolím trochu zamíchal se sestavou, zbončáka s bejblem doplnili latka a holeňák, který hrál na postu lukáše doška, piták se v záloze vrátil na své místo a švece s gedeonem doplnil sedláčeka do útoku se vrátil k fořtovi vlček. A před příštím zápasem je již jistá další změna v základní setavě, protože sedláček dostal čtvrtou žlutou a čeká ho stop buďto v ostravě v poháru nebo v lize proti teplicím. Po velmi dlouhé době nastoupil do zápasu tom hrdlička.
V úterý nás čeká v poháru ostrava a příští kolo dohráváme v pondělí s teplicemi, které v neděli hostí české budějovice.

19.4.05

Do Opavy

Sezona 2004/2005

Po další domácí plichtě nám nezbývá než začít bodovat naplno a začít konečně vozit body i z venku. Můžeme být jen rádi, že nám to soupeři tak ulehčují a ztrácejí taky. Na druhé místo ztrácíme šest bodů a máme zápas k dobru, takže když teplice doma porazíme a potvrdíme tři body v Brně, budeme na tom stejně...
Teď nás čeká opava. Velmi dobře si pamatuju loňský televizní zápas, který se odehrával ve velmi podobném duchu jako letošní na Slovácku. Vloni nastoupili třeba ještě józsi nebo martin gerd müller s karlem kratochvílem a v útoku současná hvězda rapidu vídeň tomáš došek.

17.4.05

derby

Sezona 2004/2005

Tak to máme za sebou. V derby jsme nepropadli ani neuspěli.
csaplár to nakonec neustál a byl vyměněn za karla jarolíma. To přineslo určité oživení a změny v sestavě. Chodím na derby vždycky velmi nervózní, na ty strahovské zvláště. To že je kolem mě nezvykle mnoho fanoušků soupeře mě zneklidňuje a vlastně se ani moc nebavím. Vždy si přeju abysme vyhrávali abych se jim mohl vysmívat, ale většinou je to naopak.
Stejně jako na minulé derby na Letné jsem vzal s sebou synka, ovšem tentokrát současně se svojí přítelkyní, byla to jejich první schůzka. Nebyl jsem si jistý zda je derby to nejsprávnější místo, ale někdy se to prostě stát muselo.
Stejně jako na podzim i nyní přišli na řadu slzy, a to brzy. Jarolím trošku překopal sestavu. Vlčka posunul do zálohy, na pitákovo místo, toho přesadil na druhou stranu zálohy, kde celkem uspěšně společně se švecem přehrával poborského. Střed pak ovládal gedeon se mladým švecem, Vedle fořta se do útoku postavil kuka. Do obrany se pak vrátil došek s latkou, kapitán bejbl a nakonec zbončák.
Slzy přišly ve dvacáté minutě, kdy po chybě pitáka dorážel brány poborský. Fakt tyhle chvíle nesnáším. Navíc to bylo ve chvíli, kdy jsme měli jasně více ze hry. Nádherná točená pitákova střela je těsně minula branku... Nedáš, dostaneš. Je však ctí tohodle týmu, že se nesesypal. gedeon hrál úžasně, stejně švec, ale jasně tam chyběl někdo kdo tu hru tvoří, třeba koloušek. Takhle se do zálohy posunul i zbončák a hráli jsme na tříčlennou obranu. Po poločase jsme v tlaku pokračovali, ale sparťani odpovídali nebezpečnými protiútoky, už když jsem se obával, že si opět v derby nezakřičím gól, trefil se pět minut před koncem piták! Tohle bylo derby od kterého jsem očekával nejmíň ze všech předchozích, takže bod má cenu zlata i když v tabulce nás může srazit až na šesté místo a teplice nás můžou trhnout až na osm bodů (I když máme pořád zápas k dobru, což ale nemusí nic znamenat).

15.4.05

Derby

Sezona 2004/2005

Se Spartou



Po tragickém soupeři z Jablonce přivítá na Strahov další z mých nočních můr. Tento zápas je pro mě důležitý i v tom směru, že na něm chci seznámit svoji přítelkyni se svým synem, ten se při minulém derby na Letné po prohře rozbrečel. Vím tedy, že to není nejvhodnější místo ani termín, ale co kdyby to vyšlo?

Doufám že to nebude jako před rokem (březen 2004) kdy jsme prohráli 0-2. Již ve dvanácté minutě nás uzemnil Labant a na konci zápasu, který sparťani dohrávali celý druhý poločas o deseti, dokonal zkázu Kováč. Zápas byl z fotbalového hlediska zajímavý nasazením brazilské posily Jeffersona, který nepředvedl vůbec nic a byl určitě nejhorším hráčem na hřišti. Z fanouškovského pohledu bylo zajímavé představení nové slávistické hymny a řádění sparťanů v jejich sektoru.

Protože jsme v roce 2003 se Spartou hráli jen na Letné (tyhle zápasy si shrnu jindy), je tady září 2002, kdy jsme plichtili 0-0 s v podstatě stabilní setavou té sezóny.

V květnu toho roku jsme odehráli památné finále ČMFS. U úvodní branky jsem chyběl. Vstřelil jí Tomáš Došek již v druhé minutě a už po čtvrhodině jsme vedli 2-0 za dalších pět minut sparťani srovnali a tento stav vydržel do konce zápasu. Sparta opět dohrávala o deseti.
V naší sestavě se ještě objevili Šuškavčevič a Kuchař.

Tím se posouvám do roku 2001, podzim. Řekl bych Václavíkův, dostal tenkrát šanci po červené kartě Černého v předkole LM a celkem se jí držel. Naneštěstí ani tentokrát jsme v lize Spartu doma neporazili, prohráli jsme 1-0 Jarošíkovým gólem těsně před koncem. V Pešiceho Slavii nastoupili třeba Kozel nebo Kozák, čímž jsme se oslabili sami. Kozákův talent je tak miniaturní, že jsme vlastně ani pak zvítězit nemohli. Mimochodem tenhle hráč byl největší tragéd v našem dresu jakého jsem kdy viděl.

10.4.05

Slovácko - po zápase

Sezona 2004/2005

Slovácko opět potopilo Slavii a to doslova. Celý zápas se odehrával v kalužích vody. Nejpřekvapivějším momentem pro mě bylo zařazení Latky vedle Vlčka do útoku. A překvapivě to fungovalo! Ovšem je půl hodiny pak musel pro zranění střídat Míra Holeňák a na hřiště šel Adauto a Latka se stáhla do obrany. Od té chvíle to byla křeč. V šedesáté minutě šlo Slovácko do vedení. Csaplár reagoval tak, že v závěru se nahřišti objevili čtyři (sic!) útočníci (Vlček, Kuka, Fořt a Adauto), gól to nepřineslo, naopak.
Největším smolařem byl Adauto, který byl v závěru v nastaveném čase zraněný. Má utrženou achilovku a nezahraje si nejméně půl roku.
Budu teď týden mimo, jsem zvědavý jestli Csaplár přežije a jak dopadne derby.

8.4.05

Slovácko

Sezona 2004/2005

Před zápasem se Slováckem jsou jasné tři věci: 1) Jestli má Csaplár zůstat, musí Slavia vyhrát. 2) Fořt může hrát, protože dostal za červenou kartu jen podmínku na jeden zápas. 3) Koloušek dostal dva stopy a nebude hrát ani v derby, hrát nebude ani dlouhodobě zraněný Sedláček.

5.4.05

Jablonec 1:1

Sezona 2004/2005


Křeč, křeč, křeč...
věřil jsem, že konečnš to prokletí zlomíme a navíc snížíme náskok Teplic na jeden bod. Nic z toho se nestalo a výsledek 1-1 znamená druhou bodovou ztrátu doma v tomto roce a navíc otevírá diskuzi o setrvání trenéra Csaplára na naší lavičce. Nutno ovšem říct, že se ho hráč svými nehoráznými výkony zbavují sami. K popsání zmaru stačí uvést několik zahozených stoprocentních šancí (Latka, Fořt), náš ušmudlaný gól, který Piták dával nejprve do tyče a pak si sám dorazil. Vystřídání Adauta již v padesáté minutě, tři žluté karty a navrch dvě červené (Fořt, Koloušek). V průběhu dneška již zasedne vedení Slavie k jednání o budoucnosti trenéra. Pak jsem taky zvědavý na jednání disciplinárky, Doufám, že se uspokojí jen s jedním stopem pro oba dva hříšníky a budou již na derby připraveni.

4.4.05

Zemřel papež

Sezona 2004/2005

V noci na neděli zemřel papež Karol Wojtyla. Musím říct, že jsem ho měl mnohem raději jako člověka než jako papeže. Jeho role byla v našich zemích v devadesátých a především v osmdesátých letech velmi významná. Ke komu by se měl člověk v těžké situaci obracet než-li k význámné duchovní autoritě, kterou Karol určitě byl. Jeho role v římskokatolické církvi mi ovšem byla velmi nepříjemná, hlavně proto, že nejsem katolík. Jsem spíše teista (opak ateisty) a jsem přesvědčen, že právě papež posunul svoji církev o mnoho let vzad.
Nicméně je mi ho líto a byl jsem se za něj poklonit u Jezulátka.

Další fotbalové věci se děly o víkendu. Vyjmu jen dvě z nich: Sparta prohrála v Příbrami a Teplice porazily Brno. V tuto chvíli ztrácíme 4 body na LM a máme zápas k dobru.

1.4.05

Jablonec - v kostce

Sezona 2004/2005


K těm hrozným domácím zápasům s Jabloncem. Naposledy jsme s nima hráli v srpnu 2003. V základní sestavě se objevil Matúš. Hrálo se totiž jen týden před odvetným památným zápasem s Celtou Vigo. Taky ještě nastoupil Ruda Skácel, zbývaly mu dva zápasu do přestupu do OM. Za zmínku jistě stojí i to, že Gedy v tomto utkání utrpěl zranění díky kterému musel obětovat takřka celou sezónu. Zápas skončil 0-0

25/11/2002. I toto datum je zapsáno v historii roztřeseným a černým písmem. Tenkrát jsme hráli 1-1 a prozměnu se zranil Radek Bejbl. Do vedení jsme se dostali hned zkraje utkání díky Adamovi Petroušovi, ovšem Jablonec vzápětí srovnal. Pak marnost nad marnost.

Začátkem toho roku 2002 Slavia v sestavě ještě se Suchopárkem a Zelenkou 2x dotahovala, když za Jablonec poprvé skóroval ještě skorodorostenec Jún. Nakonec 2-2. Všechny tři zápasy dirigoval ještě Beránek.