30.6.05

vaniak minus


Sezona 2004/2005 ještě ani nepřišel a už je pryč. Jsem vážně zvědavý jak chce slavia vybojovat postup do lm, když místo posil odchází hráči základní sestavy. A opravdové posily jako třeba vaniak jdou jinam protože si nechtějí pohoršit.

29.6.05

lukáš došek minus


Sezona 2004/2005 Do kategorie ztrát můžu zapsat i odchod lukáše doška, kterému vypršela smlouva a rozhodl se raději odejít do druhé německé ligy. Lukáš hrál za slavii skoro šest let, a i když jsem mu často nemohl přijít na jméno kvůli jeho strašlivým centrům, které se stoprocentní jistotou končily na zádech či hlavách soupeřů nebo v náručí brankáře, je pravda, že vždy dovedl svými sprinty svou stranu rozhýbat. Jako obránce působil jistě, a chybu udělá občas každý... Hodně štěstí lukáši.

27.6.05

lukáš jarolím plus



Sezona 2004/2005

dalším posilou je slávistický odchovanec lukáš jarolím. Přichází ze slovácka jako volný hráč...

david hubáček plus





Sezona 2004/2005

Na přestup příchází zlínský obránce david hubáček. Podle idnes: spolehlivý krajní obránce, rychlostní typ; s nižší postavou mívá problémy v hlavičkových soubojích...

25.6.05

Liga začne v srpnu


Sezona 2004/2005

Rozlosování dalšího ročníku bylo určeno na uplynulý pátek. Slavia se utká v prvním zápase doma 6/8 s jihlavou...

24.6.05

Adam Petrouš minus


Sezona 2004/2005

Petrouš ví, že mu budou nadávat. Adam podepsal smlouvu se spartou a jako slávistický odchovanec nedokázal říci ďáblovi ne, a posílil největšího soka. Stihl dokonce sdělit, že se cítí touto nabídkou poctěn, že ví o budoucích nadávkách, a že není jistě ani prvním ani posledním slávistou, který do sparty přestoupil. Díky adame! Rozšířil naši jidášskou kolonu ve spartě. Stačí se podívat, a zjistíte, že bez slavie by byli úplné nuly, počínaje jejich největší "hvězdičkou" poborským, přes pidlozubého blažka až po asistenta jirkala.

Smrt spartě!

23.6.05

Venca Koloušek minus?

Sezona 2004/2005

Dějou se to věci. Poté co dal k arbitráži slavia štěpán vachoušek (viz včerejší příspěvek), ozval se i venca koloušek. Co tím ovšem chtěl docílit bylo ve hvězdách. Snad nechce potopit vlastní klub pozastavením přestupů? Včera dopoledne to vypadalo jako nedorozumění, a že prý návrh stáhne. Ovšem odpoledne přišel šok! venca byl s okamžitou platností odvolán ze soustředění v krkonoší, za v podstatě hysterický výrok: "Je to pro mě velice nepříjemné a ponižující" na adresu trenéra jarolíma, který se vyjádřil ve smyslu, že pochybuje o vaškově výkonnosti z důvodů opakujících se chemoterapických zákroků.

Naneštěstí se projevila nešťasná kolouškova povaha, který hned běžel žalovat a zároveň i tvrdá ruka jarolímova, který jasně ukázal, že se s hráči prostě bratříčkovat jako csapi nebude.

Jako údajné řešení se jeví přestup kolouška do paniosu atény, který má trénovat právě csaplár. Otázkou je, jakou cenu má hráč, který v podstatě může skončit ze dne na den. Moc to asi nebude...

Z kolouška se tak stává asi nejdražší hráč, který za nás kdy hrál, v přepočtu na odehrané zápasy. jestliže jeho přestup přišel či přijde cca na 28 miliónů a nebudu počítat zápasy odehrané po jeho zázračném vyléčení, odehrál 12 zápasů. To je přes 2,3 miliónu za zápas. A to je docela dost, ne?

22.6.05

Ruda Skácel plus minus

Sezona 2004/2005

Příběh slávistického oblíbence rudy skácela pokračuje nevesele, v athenách se neprosadil, marseille s ním nadále nepočítá. Je bez angažmá. Navíc odmítl nabídku mistrovské sparty, kde mohl vytvořit velmi silnou levou stranu spolu s matušovičem a kadlecem. Což je plus, minus ale je, že odmítl i jarolíma a nepřijde ani do slavie...

Zato štěpán vachoušek získal i přes zranění tříletou smlouvu v austrii vídeň. jen mimochodem: slavia musí podle arbitráže vyplatit štěpánovi takřka milion korun. jinak budeme mít opět pozastavené přestupy.

20.6.05

lumír sedláček minus + jirka rychlik minus

Sezona 2004/2005

* Lumírovi neprodloužili smlouvu a je na odchodu ze slavie.
Tento technický hráč se neprosadil do základní sestavy slavie po třetí. jediný,
kdo mu dal šanci byl csaplár.

* Jirku privedl csapi z příbrami na hostování z příbrami, ani on nepřesvědčil jarolíma o svých kvalitách a pověstech o "vítězném" typu a vrací se zpět do marily.



17.6.05

dušan švento plus

Sezona 2004/2005

První posilou přicházející před další sezonou je droboučký slovenský záložník dušan švento. Je mu devatenáct a přichází z ružomberku, za který odehrál jednu sezónu a jedenáct zápasů.

12.6.05

Sezóna 04/05

Sezona 2004/2005

Je asi na čase vrátit se k uplynulé sezóně. Co mi vlastně přinesla? Vlastně už během srpna bylo zřejmé, že se budeme třást o každý bod. Csaplár sice prohlašoval cosi o vítězném týmu, ale nějak se to nekloubilo se skutečností. Pravda, díky němu přišli zbončák a vlček s rychlíkem, naneštěstí však už bylo pozdě, z poháru UEFA jsme byli vyřazeni. V půli října jsme byli opět poraženi na letné
2-0, když piták navíc nedal penaltu. V listopadu pak nastalo neuvěřitelné probuzení a serie 5 zápasů bez prohry. Šlo o zápasy, které udělaly hvězdu hlavně ze standy vlčka. Po zimní přestávce, ve které jsme měli zablokované přestupy a na poslední chvíli přišel jen navýrazný paul munster, a hlavně odešel radek černý do spurs, to v zápase proti olomouci chvíli vypadalo, že by serie mohla pokračovat, ale místo toho přišla neuvěřitelná serie zaváhání s outsidery. To nakonec stálo hlavu trenéra csaplára, kterého nahradil před domácím derby karel jarolím, v zimě vypoklonkovaný ze slovácka. Na konci dubna jsem dostali neuvěřitelný výprask na baníku a vypadli z poháru. Výsledky pak kolísaly až do posledního zápasu opět v ostravě, kde jsme vykopali výhru a tím i konečné druhé místo s možností poprat se o ligu mistrů. Za připomenutí stojí hlavně zápas v příbrami a penalta v 95 minutě, která nám dala
tři body. Po sezóně odešel legendární pavel kuka, což se čekalo a neméně oblíbený radek bejbl. Co se však také nesmí zapomenout je nezapomenutelný návrat vaška kolouška na hřiště. Jde však hodně o výhled do budoucnosti.

Z vytyčených cílů které jsem si dal pro sezónu 04/05:
1) Vyhrát titul (nesplněno)
2) Vyhrát pohár (nesplněno)
3) Vyhrát všechny domácí zápasy (nesplněno 8.kolo - remíza se Slováckem 0-0)
4) Neprohrát žádný domácí zápas (nesplněno 26.kolo - prohra s čb)
5) Postoupit do jarních kol poháru uefa (nesplněno)
6) Porazit 2x spartu (nesplněno)
7) Zajistit si místo pro kvalifikaci do lm (splněno)



Letos jsme doma remizovali celkem 5x (slovácko, boleslav, jablonec, sparta, blšany) a jednou prohráli (české budějovice) - jde tedy celkem o 13 ligových bodů (loni 16 bodů - nepatrné zlepšení). V žebříku domácích zápasů bych na první místo postavil
domácí výhru nad brnem, pak kanonádu proti příbrami (oba zápasy na podzim) a na třetí místo asi derby se spartou, hlavně kvůli vysoké návštěvě a vstřelenému gólu.
Jako největší zklamání mezi hráči bych označil upadající výkony jirky rychlíka, pak jarní výkony lumíra sedláčka a nakonec tajený odchod našeho kapitána radka bejbla. Jako nejlepšího musím vybrat carlose pitáka, stoupající výkony michala švece a
celkem slušný střelecký potenciál standy vlčka.

Daleko největší zklamání je ale z chování našeho vedení a ze stálé nerealizace vlastního stadionu. Ať je to ale jak chce, druhé místo je mnohem více než tato sezóna slibovala a já si určitě půjdu vyřvávat hlasivky i příští, i když skoro po každém zápase říkám, že už to nikdy neudělám.

Slavia do toho...

7.6.05

martin vaniak plus

Sezona 2004/2005

Slavii by mohl posílit jeden z nejzkušenějších českých brankářů - martin vaniak z olomouce. Nechme se překvapit...