27.8.05

olomouc minus


ani první zápas po vypadnutí z lm nevyšel dobře. Slávisti začali překvapivě aktivně a brzy se ujmuli vedení. Piták začal v útoku a sestavy vrátil krajčík. Brzy se dostali do vedení a hrozili z dalších nebezpečných akcí, gól naneštěstí nepadl. Trest přišel vteřinu před koncem prvního poločasu, kdy po nahrávce rukou olomouc skórovala.
Do druhého poločasu slávisti opět zaspali a po dalším centru ze zámezí to bylo brzy 1-3, naši se však nevzdali a snížili opět šventovou hlavičkou, odpověď olomouce na čtyři dva přišla vzápětí, po ohromném tlaku dokázal ještě hrdlička snížit na 4-3, ale víc jsme nedokázali. Na dovršení všeho dostal ještě míra holeňák červenou kartu.

Tento zápas ohromně ovlivnil rozhodčí svými hrubými chybami...

olomouc - slavia 4:3 (1:1)
kozáčik - holeňák, suchý, latka, zbončák - krajčík (73. pešír), gedeon, jarolím, švento (81. hrdlička) - piták, vlček (81. černý)
54. a 79. rojka, 45. melinho, 56. hudec - 6. piták, 63. švento, 89. hrdlička
ČK: 90. holeňák

pavel fořt minus


Pavel fořt byl ze záhadných důvodů vyřazen z a-týmu. Nyní pokračuje s béčkem. Pravděpodobně se chystá jeho přestup za vencou kolouškem do příbrami :(

Pohár UEFA


Po vypadnutí z ligy mistrů je tu opět kvalifikace do základní skupiny poháru uefa. Los byl teď ke slávistům celkem milosrdný a přisoudil jim irský klub cork city. O tom, že nepůjde o žádnou procházku růžovým sadem svědší i to, že tento tým vyřadil oblíbený klub mnoha mých švédských kolegů, djurgarden ze stokholmu...

První zápas hrajeme 15/9 doma (o den dřív přijíždí na spartu ajax) a odveta je po 14 dnech...

Liga mistrů minus


Vyprodaný strahov viděl marný boj o ligu mistrů v podání našich fotbalistů. Předvedli ustrašený výkon, nevystřelili na bránu a dva góly dostali v závěru zápasu z rychlých a přesných protiútoků. Nejvíce samozřemě zklamaly opory piták a gedeon, kteří prostě nebyli vidět. Na poločas se vrátil mladý švec a celkem zaujal latka a hrdlička.

Největším zážitkem pro mě osobně byl vyprodaný stadion, přišel jsem hodinu a před začátkem a pořádně jsem si to užil, hlavně červenobílý stadion, je to něco úplně jiného než na derby, kdy je stadion plný sparťanů...

Škoda, zdá se že nás čeká velmi krušný podzim...

slavia - anderlecht 0:2 (0:0)
kozáčik - švec (46. fořt), holeňák, latka, zbončák - piták, suchý, gedeon (66. zábojník), jarolím, hrdlička (61. švento) - vlček
72. serhat, 84. mpenza

22.8.05

jablonec plus

Před mojí letošní premierou na strahově jsem věřil, že to slavie dokáž, totiž zlomit nepříjemnou serii s jabloncem.

K zápasu jsem odjížděl tentokrát z žatce, kde jsem byl na slavnostech chmele. Po příjezdu na strahov jsem zjistil příjemné překvapení, kterým byly klobásy zdarma. Usadil jsem se na své nové místo na hlavní tribuně a mohlo se začít.

Jarolím nechal odpočívat několik klíčových hráčů základní sestavy, jako pitáka, zbončáka nebo latku. Povolal z béčka zapomenutého mateje krajčíka a kapitána gedeona, který je po nemoci nahradil na jeho postu holeňák. A mohlo se začít.

Ovšem, ještě než jsem se rozkoukal a směnil s bratránkem lupeny na anderlech, slavia dostala gól. Po standardní situaci. Z další akce ve čtvrté minutě dostali druhý. Takový nástup nepamatuji. Očekával jsem hrubý debakl. Jablonec se ale naštěstí spokojil s bráněním náskoku a jarolím musel začít s mícháním v sestavě, ještě ve dvacáté minutě šel na hřiště piták. Po přestávce střídal pešíra (ten se stále ještě moc nepředvedl) za latku a okolo šedesáté ještě poslal do hry hrdličku. Ovšem skóre bylo stále 0-2. Obrat nastal až okolo osmdesáté minuty, kdy po centru jarolíme skóroval právě krajčík. Vzápětí se trefil piták a když už jsem se smiřoval s další jabloneckou remízou, trefil se nádherným hlavičkovým lobem švento. Během jedenácti minut se skóre otočilo a tři body zůstali doma.

slavia - jablonec 3:2 (0:2)

kozáčik - kováč (27. piták), zábojník, holeňák (46. latka), hubáček - krajčík, suchý, jarolím, švento - vlček, pešír (54. hrdlička)

Góly: 76. krajčík, 82. piták, 87. švento - 1. šenkeřík, 4. nesvadba

3.273 diváci

Po tomto školení se již můžeme otočit ke středě a doufat, že i tento zápas bude mít šťasný konec. Je to o jednom vstřeleném gólu, čistém kontě a 90 minutách štěstí...

19.8.05

jablonec


v euforii mezi zápasy o vytouženou ligu mistrů s bruselským anderlechtem čeká slávisty další , již třetí, ligový zápas. Z těch dvou předchozích vytěžili jeden bod a jeden vstřelený gól a je vysoce pravděpodobné, že po sobotě přibude opět jen jeden. Na strahov totiž přijíždí jablonec. S tímto týmem máme neuvěřitelně dlouhou serii remíz. Je na čase aby se hoši dali dohromady,vždyť již ve středu to vypukne!

17.8.05

pavel kuka - šéf v příbrami


Na konci minulého týdne se z pavla kuky stal šéf marily příbram. Tamní klub tak získla skutečnou osobnost, která mu jistě pomůže hlavně na poli fotbalové politiky. Nám zbyl ve slavii vladimír leška. nezbývá než věřit, že se kuka v příbrami zaučí, aby pak mohl odejít zpět domů a nahradit někoho ve vedení.

Adauto minus, koloušek minus

Prvními kroky které kuka zřejmě provede bude lano hozené našim oblíbencům ze strahova, vencovi kolouškovi a adautovi. Slavia se tak zbaví tzv. drahých hráčů, ze kterých nám zbyde je carlos piták, ale ten je zřejmě na řadě možná už v zimě, jestli se nám nepovede postoupit do lm.

15.8.05

teplice minus

tomáš hrdlička
Další z nekočného seriálu bitev s teplicemi jsme prohráli gólem z penalty. Naši tedy nedokázali ani napotřetí v této sezóně zvítězit, a ze dvou zápasů v lize mají jeden bod. To je smutné.

Naši nastoupili v sestavě bez gedeona a proti unavenému soupeři se nedokázali prosadit.

teplice - slavia 1:0 (1:0)
kozáčik - kováč, zábojník, holeňák, zbončák - piták, suchý, jarolím, latka (55. fořt), švento (70. hrdlička) - vlček (46. pešír)

34. verbíř (penalta)

11.8.05

anderlecht - slavia



včera skončilo první dějství dramatu boje o ligu mistrů. V bruselu nastoupili naši proti favorizovanému anderlechtu. Vstup byl poměrně nešťasný, již v osmé minutě jsme prohrávali, rychlá odpověď přišla vzápětí, naneštěstí, ještě před koncem poločasu jsme inkasovali podruhé. Tak nakonec skončil i celý zápas.

Sledoval jsem ho zčásti na internetu a zčásti v radiu. Lupeny (jeden za 250) na domácí utkání mám již zakoupeny...

anderlecht – slavia 2:1 (2:1)
kozáčik – kováč, latka, holeňák, zbončák – piták (90. zábojník), suchý, jarolím, gedeon, hrdlička (46. švento) – vlček (84. pešír)
7. goor, 37. mpenza – 20. jarolím

9.8.05

slavia v bruselu

karel piták
piták s gedym
hrdlička a kozáčik
dnes ráno odletšli slávisté k veledůležitému zápasu do bruselu. Od hráčů jsou slyšet hlasy, že by brali remízu jedna jedna, a i prohra o gól, kdyřž ten jeden dáme by prý nebyla špatná. A i když pan rosen z představenstva tvrdí, že neúspěch nás finančně nezničí, tak na druhou stranu kde najde sto milionů?

Zítra touto dobou již budeme tušit co a jak...

5.8.05

jihlava minus


Před druhou největší návštěvou za posledních 12 měsíců zahájila nová slavia další ročník fotbalové ligy. Témeř sedm tisíc diváků sledovalo bezkrevný výkon (prý) našich hráčů. Slavia je sice nová, ale zůstaly jí stejné neduhy jako vloni, kdy se ztrapňovali v zápasech proti budějovicím či blšánům. Já jsem byl tohoto představení nakonec ušetřen, kvůli své přetrvávající dovolené. Jarolím vyslal do základní sestavy hned čtyři z celkem osmi posil, když nakonec vystřídal ještě další dva. Je otázkou zda tato domácí ztráta naše fotbalisty probere a ve středu předvedou v bruselu takový výkon, aby bylo doma ještě o co hrát.

slavia - jihlava 1-1 (69.piták - 35.vladyka)
6672 diváků
kozáčik - zábojník, latka, zbončák - kováč, jarolím, gedeon, švento (55.hrdlička) - piták - vlček (55.pešír), fořt (78.černoch)

4.8.05

ivan kováč plus a tomáš pešír plus

Ještě před uzavírkou soupisek se podařilo do sestavy zlákat další dva muže. Posilou do útoku je bývalý slávista tomáš pešír, bývalá opora blšan, nezapomenutelný svým likvidačním zákrokem na radka bejbla. Druhým je slovenský obránce ivan kováč o kterém vím jen to, že nastoupil v jednom přípravném zápase.

Podstatnou informací je i to, že se podařilo snížit rozpočet o dvacet milionů. Jestli se jarolímovi skutečně podaří přivést slavii do hlavní soutěže lm, měli by mu postavit pomník a oslavovat ho jako zachránce.

2.8.05

nové foto

1.8.05

aleksandr šeliga plus




aleksandr dnes podepsal roční smlouvu. Je mu pětadvacet a měl by dělat kozáčikovi dvojku v bráně.

Také dnes byli představeni noví partneři slavie: jde o čsa a chevrolet.

Zrada!!!
Sobotní úvodní zápas proti jihlavě byl přesunut na pátek. Stejně jako vloni nestíhám tedy premiéru :(