28.12.04

Happy New Year

Sezona 2004

Happy New Year 2005!!!

aneb Vánoce jsme přežili


Vánoce jsem přežil, po dvanácti letech jsem je díky svému rozvodu strávil s matkou. V neděli večer jsem byl již tak přežraný, že jsem nemohl ani usnout. Takže ještě Silvestr a je to za námi...

22.12.04

Budou Vánoce

Sezona 2004

Doufal jsem, že se situace s novým majitelem vyřeší do Vánoc, ale je ticho po pěšině.

Do dneška dlužíme Liberci a máme pozastavené přestupy.

Do dneška se neví s kým vlastě Enic jedná o prodeji, všechno jsou jen spekulace.

Disciplinární komise stále ještě nezačala projednávat případ uplácení ve Spartě, a tvrdí že vše má být uzavřeno do začátku března.

Slavia do doho!!!

16.12.04

Přestupy

Sezona 2004

Poté co se Slavii podařilo sehnat peníze na platy hráčů minulý pátek, se toto pondělí ozval Liberec s dluhem za Kolouška. Ozval se velmi důrazně a Slavia má od středy pozastavené přestupy do klubu.

Situace je stále nepřehledná. Slavia se do problémů dostala sama a dostali jí do nich i její vlastní hráči. Je zřejmé, že kdyby se kvalifikovala do základní skupiny poháru UEFA, vydělala by nejméně 15-20 miliónů. Dalších cca 15 miliónů jí dluží Schalke 04 a Blšany.

A mluvčí PPF se vyjádřila, že Slavia je jednou z možných dalších investic. Poté co prodali TV Nova zpátky američanům. Naopak Penta se vyjádřila, že s případnou koupí Slavie vůbec nepočítá.

10.12.04

Koho zajímá Slavia?

Sezona 2004

Kdo se zajímá o koupi Slavie?

V zákulisí se mluví finančních skupinách Penta, která v úterý koupila sázkovou kancelář Fortuna, a PPF. Ta už ve Slavii působila. Třetím zájemcem je údajně společnost ze Spojených států.

Kdo je Penta?
Česko – slovenská finanční skupina Penta v Čechách ovládá pestré portfolio firem z různých oborů. Kontroluje Severomoravské vodovody a kanalizace, Adamovské strojírny, Léčebné lázně Jáchymov, Sanitas, letos koupila síť 33 lékáren, zvažovala vstup do pražské Sparty, ucházela se o koupi PVT, Severočeských dolů či menšinového podílu v OKD. Podílela se na vydání dluhopisů Sazky v objemu 5,6 miliardy korun. Penta naznačila, že na premiérový průnik do zábavního průmyslu může navázat podobnými transakcemi i v dalších zemích regionu.
Penta se netají tím, že má zájem téměř o vše, co je v Čechách na prodej.


Kdo je PPF? Většinový vlastník České Pojišťovny, evidentě o nic moc lepší majitel než by byla Penta. Pan Kellner je i majitel TV NOVA a mnoha dalších neprůhledných firem a korporací. Již jednou Slavii vlastnili a prodali.
Kellner není žádný fotbalový fanda, ale finančník drsný jako žralok. I u něj se dá předpokládat jen zájem o další zvýhodněný prodej.

9.12.04

Nejistota

Sezona 2004

Zdá se mi, že krize ve Slavii dosahuje vrcholu. Doufám, že se to vyřeší co nejdříve. Prosakují informace, že by mělo být hotovo již do pátku. Jenže to také může být velká tragedie.

Na jaře může Slavia budovat tým s dalšími posilami a stavět stadion, nebo taky nemusí mít NIC. Dohraje sezónu z juniory z béčka, příští rok spadne do druhé ligy, a když jí nezruší po konkurzu, bude tam hodně dlouho.

Zkopíroval jsem kus rozhovoru s Csapim

Nebere vám to i osobně chuť do práce pro Slavii?
Jako že bych s tím seknul? Dneska ráno jsem chodil po svém ranči u Liberce a bylo mi ze všeho blbě. Fakt fyzicky blbě. A napadalo mě to také. Jenže... Řeknu vám to pohádkově: ve Slavii jde o souboj dobra a zla, a to se nevzdává. A teď filozoficky: dostal jsem šanci, která přijde jednou za 50 let. Slavie má velký potenciál. Je tady výborný tým a další hráči, třeba Adam Petrouš a Štajner, mohou přijít. Kopne se do země a vyroste krásný stadion. Jen když někdo na druhé straně otevře peněženku.

No právě... Nebolí vám srovnání například s konkurenční Spartou?
Kdo ví, za rok to třeba může být naopak. Tvrdím, že z bídy a hladu přicházejí největší úspěchy. Máte vyprahlou prérii, pak přijde obrovský liják a všechno najednou vyraší.

Neutěšujete se tímto podobenstvím?
Ujišťuji vás, že všichni, já i hráči, uděláme maximum, aby se vše vyřešilo. Vím, že se hráčům vůbec nechce odcházet, když nebudou muset. Spolehněte se, že už teď konkurence uvažuje: Nebude 12 až 15 kvalitních hráčů na trhu zadarmo? To Slavia nesmí dopustit, všechno budování by bylo k ničem.

Včera deklasoval Lyon Spartu 5-0 a v televizi byl další trenér, který Slavii trénoval: Hřebík. Po dlouhé době jsem slyšel taky pozitivní slova na adresu Slavie: Český fotbal nesmí nechat Slavii padnout.

Slavia do toho!

7.12.04

6.12.04

Nechte Slavii na pokoji

Sezona 2004

Šmarjá, nechte tu Slavii už na pokoji.

Nevím, proč ale připadá mi to jako kopání, když už ne do mrtvoly, tak jako do těžce zraněného.

Když koncem minulého týdne prošuměla na světlo zpráva, že sparťanský Pelta je zapleten do korupce, okamžitě ji přebila jiná: Slavia dluží miliony! A to se táhne celý týden. Vyjadřují se k tomu političtí komentátoři ČT, sportovní moderátoři Novy, Čapek z Dohrána, který tvrdí: "Necháváme Vás abyste si udělali na všechno vlastní názor". Vyjadřuje se k tomu pan Blažek, brankář Sparty (sic!).

To že situace ve Slavii není situace růžová vědí všichni, dokonce i její vedení. Já jako slávista s tím samozřejmě nemůžu nic dělat, jen držet palce aby se našel nový majitel a dal všechno do pořádku.

Finanční situace není ale růžová v mnoha klubech. Někde je i černá. Stockholmský AIK dovedla do 2.ligy, pražskou Bohemku vede k úplnému krachu. Vedení Slavie opravdu není dobré.

Možná je za celou tou masážní kampaní opravdu snaha odvrátit pozornost od korupce Sparty. Nyní je na řadě Liberec. Do konce roku Sparta.

Já se Slavii budu modlit.

4.12.04

A Libe a libe a liberec

Sezona 2004


Poslední podzimní zápas jsem sledoval v TV. Nepohodlně usazen na židli a nervózně okusující si nehty jsem záviděl Liborkovi, který se na zápas vypravil osobně.

V základní setavě se objevil místo Rychlíka Zbončák. Zápas jsme zahájili velkým tlakem, již asi po pěti minutách nevyužil postupně Piták, Vlček, Sedláček a Latka v rámci jedné akce možnost vsítit do prázdné brány. Postupně se ale do tlaku dostával Liberec, a vytěžil z ní gól. V prvním poločase se hrál krásný fotbal.
Na začátku druhého poločasu jsme vlítli na liberecký tým, ovšem vyrovnání přišlo těsně po vystřídání Sedláčka Kukou. Gedeon přesně našel Vlčka, a ten se nemýlil. Škoda. že jsme nevyužili následný tlak. Liberec postupně přebral opět iniciativu a bylo mi jasné, že jestli někdo neudělá školáckou chybu, zápas skončí plichtou.
Nejslabším článkem se dnes stal asi Černoch, tolik hrubic jsem u něj už dlouho neviděl.
S výsledkem jsem spokojenej, bod ze hřiště Liberce je jistě úspěch. Prodloužili jsme serii neprohraných zápasů na pět.

(DWWWW)

Nastal podzim a můžeme konečně začít spekulovat o tom, kdo odejde a kdo by třeba mohl Slavii posílit.

3.12.04

V Liberci

Sezona 2004

V Liberci se odehraje poslední zápas půlsezóny. Hrát budeme v Liberci. V podstatě mu nemáme co oplácet, vloni jsme u nich vyhráli a v odvetě porazili oni nás. V této sezoně jsme je již vlétě porazili se štěstím 1-0.

Na zápas určitě nejedu, v sobotu mi přivezou do nového bytu novou postel, pračku a TV. Takže zapojím televizi a po dvou letech bez ní, kdy jsem obrážel různé podniky s projekcí nebo navštěvoval matku, si dám Slavii ve své vlastní.

V základu nenastoupí Luky Došek a zřejmě ani Latka. Takže bude hrát Rychlík a Zbončák.

Někomu se asi nelíbí, že se Slavii nepodařilo zatáhnout do korupčních skandálů a začal šířit zprávy, že dluží hráčům platy a Liberci doplatek za Kolouška. Prý by to mohlo skončit i odebráním bodů a odchodem některých hráčů. Věřím, že se to vyřeší. Vždycky se to vyřešilo.

Slavia do toho!!!

1.12.04