31.8.04

Slavia - Brno

Sezona 2004

Slavia - Brno 3-0

Včera večer jsem nevyšel z úžasu, takhle dobře jsem Slavii neviděl zahrát již pěkně dlouhou dobu. Slávisti vlítli na Brno pěkně zostra a bylo škoda, že poločas skončil jen 2-0. V základní sestavě nastoupili Gedy a Rychlík a na hře to bylo hodně poznat. Zmizela taková ta nejistota v obraně a v rozehrávce zálohy.

Poločas 2-0

Dalším kdo mě hodně překvapil a potěšil byl Luky Došek, nejenže se mu dařilo centrovat, ale nahrával i přesně a navíc i z voleje! Na jistotě nabývá i Míša Švec, oko potěšilo hlavně jeho bojovnost, kterou napravoval i některé své kiksy.

Možná se na hře týmu projevila i myšlenka na zvyšující se konkurenci. Koho by těšila myšlenka, že na letišti v Moskvě čekají borci, kteří vás můžou vysvléct z dresu...

Na Strahov nepřišlo příliš mnoho diváků, asi 3.000, i když čas výkopu byl ve 20.00 a počasí bylo na fotbal jako dělané. Okolo 17 stupňů, navíc odpoledne sprchlo.

Oba dva kotle (slávistický i brněnský) předvedli po přestávce pěkná chorea se svícemi a dýmovnicemi.

Enic - We care about Slavia

Slavia - choreo

Slavia - choreo

Brno - choreo


Podle nominace k zápasu začíná být zřejmé, kdo Slavii opustí: Kalivoda, Kratochvíl a Lukeš. Kalič se přišel na zápas podívat již jen jako divák, také jsem potkal Tomáše Hrdličku. Ten, společně s dalším zraněným Mírou Holeňákem budou mít zřejmě nyní již problémy vybojovat základní sestavu.

Výhled do základní sestavy příštích kol: Černý - (Rychlík, Sedláček, Zbončák), Latka, (Bejbl, Holeňák), L. Došek - (Rychlík, Sedláček, Zbončák), (Švec, Bejbl), Gedeon, (Piták, Vlček) - (Adauto, Kuka, Fořt, Vlček). Hodně napoví přípravný zápas příští týden.

Slavia - Brno 3:0

Slavia do toho!

Nový stadion již za 414 dnů.

PS. Ruda Skácel byl povolán znovu do repre, kdy se tam objeví Gedeon?

30.8.04

Před Brnem...

Sezona 2004

Csaplár přišel vyhrávat a podle jeho slov ho někteří hráči svým přístupem v Tbilisi natolik zklamali, že budou muset ze Slavie odejít. Já osobně sázím na Kalivodu, který Csapiho již několikrát namíchnul.

Další kapitolou jsou posily: do Slavie konečně přichází slibované posily z Dinama Moskva, přestupuje jak Martin Zbončák tak Standa Vlček. Další z posil Jirka Rychlík z Příbrami bude prý již dnes připraven nastoupit. Zřejmě tedy nahradí Lumíra v záloze ten se přesune místo Kratochvíla do obrany. Nastane tedy varianta kdy bude na střídání připraven asi Kuka. V záloze nastoupí již Gedeon a na střídání má být připraven také Holeňák. Na marodce tedy zůstává kromě dlouhodobě zraněného Vency Kolouška již jen Hrdlička.

V základní sestavě určitě nastoupí Černý, v obraně ještě určitě Bejbl, L.Došek a Latka, zřejmě se Sedláčkem, do zálohy Gedeon, Piták, Švec a Rychlík a v útoku Adauto s Kukou nebo s Fořtem (podle toho jak hrál v Tbilisi).

Pro mě dál zůstává otázka co s Lukešem? Největší přestupové zklamání poslední doby (od Švancary). Tahle bývalá hvězda Baníku se u nás prostě nechytá a Csapi ho nevyužívá ani na střídání. Místo něj staví do zálohy mladého Švece nebo útočníka Kuku a na střídání posílá Kalivodu nebo Chlebouna. Je tady tedy Martin Lukeš na odpis?

Ještě k dnešnímu zápasu. Největší oporou Brna je nyní náš bývalý brankář Michal Václavík a do útoku se staví ono "zklamání" Petr Švancara (dle svých slov Mercedes, který slávisté nechali stát v garáži). Brno má po třech kolech dvět bodů a útočí na čelo tabulky.
Čeká nás dnes večer další horor nebo konečně zápas ve kterém ukážeme kam Slavia patří?

Slavia do toho!!!



27.8.04

Šok

Sezóna 2004


SLAVIA - TBILISI 0 - 2

Slávisti včera večer prohospodařili nadějný náskok v odvetě poháru UEFA a vypadli. Pro mě to znamená, že tuto sezónu již neuvidím na Strahově žádný zahraniční tým a po několika sezónách podzim bez pohárů.

Slavia je na dně a musí se odrazit! Pád začal na počátku minulé sezóny po promarněné kvalifikaci do LM. Vlastně ještě před tím, odchodem Štěpána Vachouška, následně odešly další opory, Ruda Skácel, Fošna Petrouš, Richard Dostálek. Z tohoto pohledu nás musí nejvíce mrzet prohospodařená sezóna 2002/2003, kdy jsme měli určitě nejlepší tým od roku 1996.

Beránkovi děti jsou pryč a Csaplár přichází s novými myšlenkami. Po odchodu zkušených Müllera a Toma Doška je nutno posílit tým staršími hráči, mluví se již dlouho o Zbončákovi a Vlčkovi z Moskvy. V úterý o půlnoci končí přestupový termín, tak uvidíme...

Uvidíme hlavně za 418 dnů na novém stadionu.

26.8.04

Tbilisi - Slavia

Jak hrajeme zde

Již dnes v 18:00 SEČ nastoupí Slavia v Tbilisi k odvetě poháru UEFA. Zápas se opět odehraje za nezájmu jakékoli televize. Na netu se chystá on-line přenos, ale ten se mne netýká, jdu do hospody slavit narozeniny. Poslední možností zbývá Slavia mobil, snad bude fungovat a pro mě budou důvody k oslavě dva.

25.8.04

Tbilisi - Slavia

Jak hrajeme zde


MOD: "Naši hoši dnes odlétájí do Tbilisi k odvetnému zápasu poháru UEFA. Budeme hájit dvoubrankový náskok z domácího zápasu"


TRENÉR: "Radostnou novinou je, že k zápasu bude na střídačce připraven i Patrik Gedy Gedeon!"

KUKA: "Slavia do toho!"


LATKA: "Zmastíme je všechny!"



Nový stadion za 420 dnů.

24.8.04

Posila

Jak hrajeme zde


Csaplár: "Slavia včera angažovala obránce Jiřího Rychlíka z Příbrami. Trénovat začne v pondělí, dá se tedy předpokládat, že nezasáhne ani do pondělní dohrávky ligového kola..."

Kuka: "Trenére, je pravda, že jeho hostování uspíšil vlatenec, který si vstřelil v posledním kole?"

Csaplár: "Ano"


Latka: "Ale takovej bijec jako já to nebude"




22.8.04

Olomouc - Slavia

Jak hrajeme zde

V sobotu jsme hráli v Olomouci velmi těžký zápas proti Sigmě. Do vedení jsme se dostali již v osmé minutě zásluhou Carlose Pitáka. Do šancí jsme se dostali ještě několikrát. Velkou šanci neproměnil třeba Fořt. Naneštěstí zápas velmi ovlivnila žlutá karta, kterou dostal Carlos za zakopnutí míče. Krátce po zahájení druhého poločasu dostal totiž druhou a tím pádem byl vyloučen, dohrávali jsme o deseti a Olomouc vycítila velkou šanci na srovnání výsledku. Slávisté se drželi celých třicet minut a K.O. přišlo minutu před koncem. V úplném závěru byl ještě vyloučen Latka. Dostal také druhou žlutou.

Do zápasu jsme nastoupili opět v záloze s Kukou a mladým Švecem. Ten ale musel být střídán
již v první poločase po likvidačním faulu. Do pole nastoupil Stibůrek, posila z B-týmu. Po vyloučení Pitáka byl takticky vystřídán Fořt Kalivodou a před koncem střídal Chleboun
Adauta.

Myslím, že je obrovská škoda, že Slavia má v současné době tak nezkušený tým a zkušení
hráči, kteří mají podržet se nechají vyloučit. Líbilo se mi, že slávisté hráli tvrdě a neuhýbali ze soubojů. Csaplár se vyjádřil velmi kriticky k rozhodčímu, který nepouštěl do hry Adauta a zkritizoval Kalivodův přístup před vítězným gólem: "Místo aby dohrál míč do rohu, nechal odehrát soupeře a pak se pomalým klusem vrací k vlastní bráně"

Ve čtvrtek nás čeká další venkovní zápas v Tbilisi, doufám, že do té doby bude fit někdo z
trojice Hrdlička, Gedeon nebo Holeňák.


Nový stadion za 423 dnů

20.8.04

Do Olomouce již zítra

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Včera proběhla v Carrefouru autogrmiáda celého týmu. Kamarád si tam byl pro fotky a slíbil, že mi taky donese nějaké. Prosil jsem hlavně o budoucí hvězdy, mladíky, ale těch máme plný tým, takže asi dostanu všechny. Jinak podle oficiálního webu byly odeslány plakáty fanklubu, tak se těším...

V sobotu do Olomouce

Stále nám bude chybět trojice Hrdlička, Gedeon a Holeňák. Je pravděpodobné, že nastoupíme ve stejné sestavě jako proti Liberci. Zápas dávají v televizi.

Stadion již za 425 dnů.

19.8.04

Holky na fotbale 5

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme zde

Dneska jse o opravdu mladou slávistku. Doufám, že jí to dlouho vydrží.


Mladá slávistka

17.8.04

Slavia - Liberec

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Konečně začala sezóna i pro mě. Po témeř čtvrt roce jsem se dostal na Strahov. Dorazil jsem s půlhodinovým zpožděním, abych měl čas se rozhlédnout. První co mě zaujalo byl Poločas "zdarma". Ne že by se nějak významně obsahově změnil, ale potěšilo to. Druhá věc byly předzápasové dresy. Příjemná bílá barva s červenobílým logem. Další věcí byly otočné reklamní panely. Cena klobásy se nezměnila, stále 30 Kč, ale zlepšila se významně kvalita podávaného materiálu.



Návštěva byla 2380 diváků

Zápas začal po půl páté a projevilo se to hlavně na návštěvnosti, byla to hodně mizerná návštěva. Snad to bude za čtrnáct dní lepší. V prvním poločase začalo naše trápení s koncovkou. Naši se dostávali k velkému vápnu, ale nezakončovali. Kopali jsme nějaké rohy, ale za chvíli se hra v podstatě srovnala. Zdálo se mi, že Slovan byl v zakončování akcí nebezpečnější. Latka jednou vykopával z brankové čáry. Uklidnění přinesl až přímý kop zahrávaný Lumírem těsně před koncem poločasu. K zakončení se dostal právě Latka a vsítil na jedna - nula.

Druhý poločas byl jen pokračováním prvního. Zoufalé hledání střelce, snadno ztracené míče, špatně rozehrávané kopy. Řekl bych, že jsme utrpěli vítězství, ale tři body jsou doma.

1-0


V tabulce je zatím první Brno, které má bodů šest.

Nový stadion za 428 dnů.



16.8.04

Dinamo Tbilisi

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde


Do poslední chvíle jsem bojoval sám se sebou, zda na zápas jet nebo nejet. Nakonec rozhodla vzdálenost a nutnost vzít s sebou pětiletého synka Mikyho. Nakonec zvítězilo ne. Bylo to poprvé kdy jsem za poslední čtyři sezóny chyběl na domácím mistráku. Zápas jsem sledoval přes sms a nakonec přes radio. Vítězství 3-1 po šíleném prvním poločase více než potěšilo a snad to vyjde i v Tbilisi.

Dneska nás čeká těžký zápas s rozjetým Libercem, finalistou Intertoto cupu. Máme co odplácet za jarní porážku v domácím zápase. Stále není k dispozici Holeňák, Gedeon a Hrdlička. Samozřejmě i dlouhodobě nemocný Koloušek. Zásadní změny v sestavě se tedy očekávat nedají.

Do otevření nového stadionu zbývá ještě 429 dnů.

8.8.04

Zlín- Slavia

Slavia do toho!!!

Jak hrajeme
zde

Zase dovolená. První zápas jsme prohráli. Ve čtvrtek UEFA. Od pondělka zase v práci a hned na ligu. Poznámky až se vrátím.