30.11.04

Zestárl jsem o 10 let

Sezona 2004

Byly to nervy, přesně podle předpokladu.

Do vedení jsme šli již v sedmé minutě po nádherné střele z otočky od Carlose Pitáka. Po nádherném lobu Stanleyho Vlčka, šel balón jen těsně mimo. Následoval ohromný tlak, který trval až do konce poločasu. Ale vytěžili jsme z něj "jen" deset rohových kopů.

V druhém poločase dal očekávat větší tlak Baníku. Po vystřídání začali hrát na dva útočníky a skutečně se jejich šance zvětšily. Na naší straně ale čaroval Carlos Piták. Slavistické šance se zdály nebezpečnější... Ale chyběla ta finální přihrávka. Chachaři přitvrdili, některé jejich zákroky byly skoro brutální.

Tak asi v osmdesáté minutě jsem již umíral nervozitou, rozhodující gól stále nepřicházel a Baník se dostával do nebezpečných brejků. Infarkt jsem ale dostal až devadesáté: snad Žůrek utekl postupně dvoum našim obráncům, ale naštěstí pálil přímo do Černocha. Celou dobu se hrálo bez přerušení, takže Hrdlička čekající na vystřídání se nakonec nedočkal.

Po zápase se hráči poděkovali. Snad jim to vydrží i v sobotu.

Ještě se pozastavím nad ostravskými fanoušky. Dorazilo jich tak 1000. Jejich mužstvo již nevyhrálo osm zápasů v řadě, ale přesto po celou dobu fandili a po zápase svým hráčům zatleskali.

Slavia má za sebou serii čtyř vítězných zápasů, ale o moc víc diváků to do ochozů nepřitáhlo.

A já jsem včera zestárl o 10 let.

29.11.04

Poslední domácí zápas

Sezona 2004

Největší nervozitu cítím vždy při pondělních zápasech. V sobotu je to v pohodě, to se jen nemůžu dočkat. Ale v pondělí... to je jiný. Většinou jde o víc, víme jak hráli soupeři, víme že musíme vyhrát, svazuje to nohy.

Dneska přijede Baník. Vloni jsem vzal na zápas švéda a prohráli jsme. Ale na druhou stranu chachaři měli úžasnou sezónu. Letos je to jiný, jsou v krizi, snad sedm zápasů v řadě nevyhráli, my zase máme serii WWW. Někdo bude v serii pokračovat, věřím, že to budeme my.

Určitě nebude hrát Lukáš Došek, místo něj bude opět Švícko.

Za Baník určitě nenastoupí Lukeš (pro mě stále největší přestupové zklamání od dob Švanciho), má distanc po červené kartě.

SLAVIA DO TOHO!

22.11.04

Slavia - Blešany

Sezona 2004

Hráno na Žižkově

RockStar presents:

Slavia - Blšany

Sezona 2004

Na sobotní zápas proti Blešanům jsem vypravil krátce po obědě. Chvíli jsem zvažoval jestli auto nebo tramvaj, nakonec zvítězila přirozená lenost. Ve dvě jsem měl sraz s kámošem před stadionem. Na Seifrtce jsem zaparkoval úplně v pohodě. Krátce na to jsem zjistil, že jsem zapoměl doma peněženku. Lístek stál na krytou tribunu 80 korun.
Počasí bylo zimní, teplota těsně nad nulou, chvíli sníh chvíli sluníčko. Již při rozcvičení bylo znát, že hřiště se každou chvíli změní v oraniště.
Na výběr místa mám poslední dobou smůlu, tentokrát se z okolosedících vyklubali fanoušci Blšan.
Zahajovací sestava byla totožná jako ta z druhého poločasu proti Příbrami. Tedy místo Lukáše Doška (ten seděl kousek od nás na tribuně) nastoupil mladý Švec.
Za Blšany nasoupili z bývalých hráčů jen Zelenka a Müller. Zachariáš zřejmě na základě nějaké dohody proti Slavii nehrál. Soupeř měl v prvním poločase několik velkých šancí. Naše šance průběžně spalovali Adauto s Vlčkem. První gól si daly Blšany samy, když jejich obránce v tísni před Vlčkem srazil míč do brány. Velice hezké byly neefektivní průniky Carlose a Vlčka.
V druhém poločase na nás vlítli, ale naštěstí jejich zakončování bylo velice bídné. Nám se otevírala šance pro protiútoky, které Standa Vlček zakončoval a Carlos s Adautem spalovali. Díky tomu se z Vlčka stal opět muž zápasu.Velmi se líbil Švec, rozste z něj velká hvězda a osobnost, tak doufejme, že svůj obrovský talent nějak nezmaří.
Před tímto zápasem přišel na přestup do Slavie Ir Paul Munster, kterého hned Csapi otestoval, střídal Adauta. Ovšem zřejmě byl nakažen naší střeleckou nemohocnoustí, když těsně před koncem minul práznou branku. Nebo to bylo tím mizerným terénem.
Po zápase rychle domů do tepla...
V pondělí budeme hostit Baník. Poslední dva zápasy byly dramaticky rozdílné. minulou sezónu (před rokem na podzim) jsme prohráli 1-2 a na jaře téhož roku jsme vyhráli 7-0! Baníku to v posledních zápasech vůbec nejde. Naposledy vyhráli v 7.kole! A od té doby jen tři body za plichty. Slávistům zdá se že roste forma, tak snad to vydrží.

Slavia do toho!!!

19.11.04

18.11.04

Do Blešan na Žižkov

Sezona 2004

Tak jestli se nic hrozného nestane, vyrazím v sobotu na Žižkov na zápas proti Blešanům. Jen mě trochu děsí předpověď počasí, má být okolo nuly. Nikdy jsem předtím na Žižkově, tak jsem docela zvědav. Věřím, že slávisti potvrdí vítězství proti Příbrami.

Za Blešany nastoupí náš nejlepší obránce Martin Müller i na hostování zapůjčený mladý Zachariáš.

13.11.04

HAT-TRICK

Sezona 2004

Co se s tou Slavií stalo? Po mizerných výkonech přišlo probuzení. Slávisti přejeli ubohou Příbram 5-1.

Na promrzlý Strahov přišlo zatím nejméně diváků v této sezóně. Velkou roli hrálo počasí, pak stávající výkony a řekl bych i situace ve fotbale jako takovém.

V sestavě došlo ke změnám opět ve všech třech řadách. Hráli jsme na dva útočníky, k Vlčkovi se vrátil Adauto. Do zálohy se posunul Latka a doplnil Sedláčka, Pitáka a Gedeona. A do obrany se stáhnul místo Rychlíka Zbončák.

Skóre otevřel už v 8. minutě Latka, pak zavěsil Adauto a nakonec Vlček. Po třiceti minutách jsme vedli 3-0!!! Ale hlavně jsme měli i další šance, dařila se kombinace. Těsně před poločasem při ojedinělém útoku soupeře zranili příbramští vážně Lukáše

Doška a když ten se pak nestihl vrátit, dostali jsme gól.

Vystřídal ho Švec, velká naděje našeho fotbalu. Kluk který se nebojí míče, vyhrává hlavičkové souboje a umí i přihrát. Jediné co mu chybí jsou zkušenosti.

Pak začal zápas Standy Vlčka. V padesáté minutě dal svůj druhý gól a nakonec zakončil HAT-TRICKEM. Když v 75. střídal dostalu se mu zaslouženého standing-ovation. Za své góly však může děkovat Carlosovi Pitákovi. Ty přihrávky prostě nešlo nezužitkovat.

Poslední hat-trick na Strahově vsítil Venca Koloušek a bylo právě do sítě Příbrami. Že by nová tradice?

Jedinou černou kaňkou je možné zranění Lukáše Doška.

11.11.04

V sobotu s Příbramí

Sezona 2004

V sobotu přijede jeden z mých nejméně oblíbených týmů z naší ligy. Většinou s nimi ztrácíme body. Vyjímka byla na jaře, kdy je Vašek Koloušek rozdrtil 3-0.

Podobný výkon se dá jen stěží očekávat. Po výhře v Budějovicích snad už budou veformě Piták a Adauto.

Navíc má být dost hnusné počasí, zataženo, déšť a 5 stupňů.

10.11.04

Leška ven

Sezona 2004

V českém fotbale se dějí nechutné věci. Včera se provalil průser na jednoho z místopředsedů fotbalového svazu, se žižkovským Horníkem kul prý pikle. Očekával jsem, že ještě večer tenhle člověk odstoupí, ale nestalo se tak. Ty lidi musí mít hrozně silný žaludky. To co tady udělali s fotbalem, je šílený. Svaz nedávno přišel o sponzora národního poháru, právě kvůli korupci.

Ve výboru sedí i šéf Slavie Leška, který oznámil, že hodlá na funkci rezignovat společně se sparťanem Košťálem.

Možné řešení by byla samostatná první liga.


Bude, nebude?

Sezona 2004



7.11.04

Nudná, přenudná Slavia

Sezona 2004

Nudná, přenudná Slavia

Do Budějovic jsme zajížděli pro vítězství. Všichni ho očekávali, ovšem do zápasu jsme vstoupili podobně bezkrevnou hrou jako proti Teplicím.

Budějovicím se také nedaří dávat góly, dal se tak očekávat nudný zápas. Všechny akce končily před šestnáckou. Slávisté stereotypně nakopávali míče dopředu a kazili zakončení.

Csapi tento výkon podrthl tím, že postavil jediného útočníka, Standu Vlčka. Za ním hrál Martin Latka, který si tak již v této sezóně vyzkoušel všechny posty, od obránce, přes záložníka až k útočníkovi. Do zálohy se vrátil Sedláček.

Góly začaly padat až vystřídání Vlčka za Adauta. První gól dorazil po krásném přímém kopu Lumiho Sedláčka asi 75. minutě. Ten se mohl stát hrdinou dne, když šel společně s Gedym sám na brankáře. Nepochopitelně však napálil přímo gólmana a Gedy se jen chytil za hlavu.

Další velký kiks vyrobil Rychlík, když namazal před Černochem přímo budějovickému útočníkovi. Naštěstí tam byl ještě Bejbl.

Druhý gól jsme vsítili těsně před koncem, opět po přímém kopu Sedláčka. Ten ho zahrál na Latku, který z první přihríl Carlosovi a ten nezaváhal.

Ovšem do dvou minut Budějovice snížily, a já se jen modlil aby už byl konec.

"Výborně" se předvedli taky naši hools, kteří vydrželi celý druhý poločas skandovaně urážet Poborského. Ten se přišel na zápas taky podívat. Koneckonců, patří mu asi osmina budějovického Dynama.

No co, aspoň se o našich chuligánech zase bude mluvit. Jestliže je Slavia nudná, o nich se to rozhodně řící nedá.

Slavia do toho!

6.11.04

Do Budějic

Sezona 2004

Venca Koloušek je zpátky!!!

Je to skvělá zpráva, jedna z mála poslední doby. Dneska měl tiskovou konferenci, kde prohlásil, že by se již v zimě mohl zapojit do přípravy a na jaře i odehrát pár zápasů.

Zítra hrajeme v Budějovicích. A ať se to Csapimu líbí nebo ne, podle mě hraje o svoje místo. Jen pro osvěžení: Byl to právě tým z Budějovic, který vloni touhle dobou zlomil vaz trenéru Beránkovi.

Že by nová tradice?

3.11.04

Venca Koloušek

Sezona 2004

Neuplynulo ještě ani osm měsíců a začínají prosakovat informace, že je Václav už zdravý. Měl by prý dnes vydat oficiální vyjádření. Myslím ale, že je otázka kdy se skutečně vrátí do profesionálního fotbalu a jestli vůbec. Pro mizernou Slavii dnešních dnů by to však opravdu byla POSILA JAKO HROM!

Včera byl v televizi Csapi, zdá se že jeho pozice je zatím pevná. Sám se označil jako trenér tzv. "fergussonovského typu" a to znamená, že prý nepočítá s tím, že by byl odvolán ani když nevyhraje v tuto sobotu v Budějovicích.

2.11.04

1.11.04

Csaplár na odpis?

Sezona 2004

Zápas s Teplicemi jsme zaslouženě prohráli. Po tragickém výkonu který slávisté předvedli, je prohra 1-0 ještě celkem lichotivá.

Prvních dvacet minut byla celkem lichotivá snaha napadat soupeře hned na jeho polovině. Ovšem koncovka nevycházela. Potom nás Teplice dostaly pod tlak a srovnání našich hráčů se soupeřem nebylo vůbec lichotivé. Slávisté si v podstatě nepřihráli a skoro každá střela šla mimo bránu. Teplice do poločasu rozehrávali 9! rohů! A jasnou gólovou šanci tentokrát spálil Fořt. Před koncem půle špatně bránil Latka a dostali jsme gól.

Druhý poločas byl ještě horší, nepomohlo ani posílení útoku Adautem, ani posílení zálohy Sedláčkem. Zahrávali jsme dvě standardní sitace, pokaždé skončili ve zdi. A nepomohlo ani vyloučení domácího tragéda Rady.

Je tady ještě pro nás nějaká pomoc? Myslím že Csaplárův konec je neodvratný. Otázka je kdo na jeho místo? Je vidět, že nám nejvíce chybí šílený motivátor typu Straky. Loni touto dobou byl na odpis Bevánek, ale je vidět příchod počítačového teoretika Csapiho nepřinesl to hlavní: výsledky.

Ale je na trhu trenér, který by SLAVII vrátil tam kam patří?