31.5.05

minus radek bejbl

Sezona 2004/2005

Po pavlu kukovi odchází další kovaný slávista radek bejbl. Ve slavii mu skončila smlouva a novou podepsal s rapidem vídeň. Neskutečně mě to mrzí, slavia přišla o kapitána a neuvěřitelného dříče. Radek bejbl je v podstatě nenahraditelný a jsem zvědavý kdo na jeho místo, kdo zvedne jeho štít...

30.5.05

lm

Sezona 2004/2005

Slavia je mezi šestnácti nasazenými do třetího předkola lm.

28.5.05

Hotovo!

Sezona 2004/2005

Do ostravy jsme jeli s vidinou toho, že slaávisti mají vše ve svých rukách, na záda jim dýchaly teplice, které hostila sparta a olomouc, kam přijeli drnovice. teplice začali na spartě velkolepě, již asi po dvaceti minutách vedly 2-0, ani olomouc po krátkém zaváhání nenechala nic náhodě a držela skóre 2-1 ve svůj prospěch. V horkém dni na bazalech se hráči snažili ale efekt to dlouho nepřinášelo, nakonec se odhodla carlos k samostatné akci a standa vlček patičkou tečoval míč do branky. Druhý poločas byl v režii baníku, slávisti se dostali pod zdrcující tlak a vypadalo to, že opět nedokážou udržet míč. Naštěstí střídající fořt přiťukl míč znovu vlčkovi a ten po sólové akci zvýšil na konečných 2-0. V základní sestavě se objevil naposledy pavel kuka, vrátil se michal švec a další dorostenec marek suchý, holeňák i zbončák jsou stále zranění.
Nyní nám již začala doba, kdy můžeme spekulovat jakého soupeře do kvalifikace o lm dostaneme a kdo z hráčů odejde a kdo přijde.
Jako první na řadě je boj o nasazení do lm, kde o dvě místa bojují ještě asi čtyři pět klubů včetně slavie. Španělsko dvě místa, turecko a portugalsko jedno místo.

27.5.05

Ševci, kuka a šmíca

Sezona 2004/2005

Ve středu se hrál fotbal v nefotbalových půl páté, na strahov přijeli ševci ze zlína, kteří stále bojují o záchranu v první lize. Optimismus, kterého jsem i tak měl nedostatek, mě přešel během deseti minut, bylo zřejmé, že se jedná o pokračování nefotbalu ze zápasů s budějovicemi či blešany. Místo abychom do poločasu vedli dva nula, bál jsem se v poločase o bod. Naštěstí se stala věc nevídaná, po mnoha zahozených šancích vystřelil stejně mizerně jako předtím a trefil do stehna pavla kuku, míč nabral neuvěřitelnou rotaci, padal asi z výšky snad pět minut a padl nakonec do brány. Góóóól! Neuvěřitelné, nakonec to uhráli až dokonce a udrželi druhou příčku před teplicemi, které jasně smázly baník. Tento zápas měl další unikum, byl to loučící se pavel kuka, tleskalo se před zápasem, během zápasu i po zápasu, měl jsem slzičky dojetí na krajíčku a křičel jsem: pavle děkuji!!!
Ve středu se hrál ještě další zápas, šlo o finále champions league mezi ac milán a liverpoolem, do kterého zasáhl další z ex-slávistů, vláďa šmicer. liverpool dotáhl třígólové manko, šmíca dával gól a nakonec vyhrál na penalty. Navíc poskytl idnes rozhovor, který mě potěšil. Ten kousíček o slavii tady vkládám: Je v přestupové hře opravdu i Sparta?
Devět let ve Slavii se nedá hodit za hlavu. Spartu mám rád, ale jako soupeře. Slavia mi dala v mém fotbalovém životě všechno. Bez toho bych tady teď nebyl. Sparta je dobrý klub, hraje Ligu mistrů, má stadion, má všechno. Slavia nemá nic. Ale jednou jsem sešívanej, na to se prostě zapomenout nedá.

25.5.05

Pavel Kuka naposledy doma

Sezona 2004/2005

Dnešní zápas proti zlínu je vyjímečný. Za a se hraje ve středu, za b musíme vyhrát a za c jde o poslední domácí zápas pavla kuky.



PAVLE DÍKY!!!

22.5.05

druhé místo nechceme

Sezona 2004/2005

Druhé místo nechceme. Dlouhou dobu jsem se bál, že z tohoto zápasu nebudu mít vůbec nic. za a kvůli práci jsem musel být v plzni a za b kvůli televizi nova a jejímu televiznímu přenosu. Nakonec jsem vlastně měl snad radši v tý plzni zůstat. Hnal jsem se jak blázen abych stihl druhý poločas. Už ve chvíli kdy jsem na strahov dorazil, mi bylo divné jestli se vůbec nějaký zápas vůbec hraje, parkoviště poloprázné, mna stadionu je ticho... Vyřešení této záhady jsem viděl v okamžiku kdy jsem na ten stadion vešel, stav 0-0 po prvním poločase a ubohých 1500 diváků. Naneštěstí se na skóre nic nezměnilo a hra slavie dostala další tragický rozměr. Díky zranění a nemoci nebyli na lávce koluch, zbončák ani švec, v základu nastoupili rychlík a hrdlička, kuka střídal na celý druhý poločas, carlos dřel, břevno i tyč dunělo, ale k ničemu nevedlo. Naštěstí ve večerním zápase teplice prohrály doma s libercem a my jsme se dostali omylem na druhé místo a máme vše ve svých rukách. Další díl této tragédie se odehraje už ve středu na strahově proti zlínu a půjde o poslední domácí zápas pavla kuky.

19.5.05

Na blešany asi ne...

Sezona 2004/2005

Tuto sezónu mi již podruhé hrozí zcela reálně, že slavii doma neuvidím. Něco takového se mi nestalo snad tři čtyři roky a teď najednou dvakrát... Snad se s tím bude dát něco udělat :(

14.5.05

výhra v příprami

Sezona 2004/2005

Zápas proti příbramské dukle jsme vyhráli, stálo mě to ale opět litry potu a nervy v kýblu. Jarolím nahradil žluté hříšníky tak, že postavil do základu hrdličku,dále přidal studíka z béčka a suchého z dorostu, na střídání pak připravil dalšího dorostence černého a až po něm se na hřiště dostali kuka s rychlíkem. Celý zápas se odehrával okolo středového kruhu. Naši beci si mezi sebou dlouze přihrávali, a když vypálili dlouhý míč na naše útočníky, byl tento snadno vrácen zpět na naší půlku. Naši měli za celý zápas celkem asi tři vážnější střely na bránu... největší šanci měla však příbram asi tři minuty před koncem, kdy jejich mendy přeloboval kozáčika, míč šel na břevno od něj pak těsně před čáru a teprve potom ho matúš s obtížemi zlikvidoval. Naštěstí ve čtvrté minutě nastaveného času nastřelil v pokutovém území vlček ruku příbramského obránce a sudí opískal penaltu. k té se nakonec postavil pavel kuka. A DAL! KUKAGÓL! Měli jsme ohromné štěstí, připomělo mi to loňský zápas v brně kdy jsme v jasně prohraném utkání vydřeli v nasteveném čase remízu. Ovšem mi to taky připomělo loňskou kukovu zahozenou penaltu proti liberci dome, kdy jsme ovšem nakonec prohráli. Hoši děkuju. Nezbývá než doufat, že teplice v některém ze svých těžkých zápasů ztratí a přepustí nam druhé místo.

11.5.05

letná fuj

Sezona 2004/2005



Sparťanští headhunters zase hlásí lov na slávistické talenty. Některá jména skutečně bolí... karel piták, adam petrouš a vladimír šmicer. První z nich hradecký odchovanec a současná slávistická ikona, druhý odchovanec a jeden z nejlepších beků, nebýt jeho omylného přestupu do ruska, zřejmě budoucí opora reprezentace, a třetí současný reprezentant (a můj vrstevník) a mistr z 96. Nezbývá než si přát aby jim to nevyšlo, naopak snažit se přivést je zpět. Příchod jednoho z těch tří do sparty by se rovnalo další potupné lekci, kterou nám letenští dávájí každou chvíli. smrt spartě!

10.5.05

Budějky 0-2

Sezona 2004/2005

Včera večer, když se nad prahou zatáhla obloha a mraky se vybarvily úplně do černa, začal jsem tušit, že se semele něco hrozného. Už sestava slavie, kde chyběl bejbl i piták dávala tušit problémy. Před kozáčika se postavili zbončák, holeňák, latka a došek, v záloze pak na krajích hráli sedláček a švec a střed gedeon a koloušek. V útoku dvojice fořt a vlček. Pouze prvních pět minut se zdálo, že slavia to bude mít snadné, pak se obraz hry totálně změnil a v podstatě na celý poločas nás zatlačil poslední tým tabulky na naší polovinu. Slávisté si nevěděli rady co s včasným napadáním, nedokázali si přihrát ani založit útok. Tento vývoj zápasu nasvědčoval velkému průseru. Po poločase vystřídal sedláčka hrdlička a když jsme po pěti minutách dostali gól, stáhl jarolím kolouška a vyměnil ho za kuku. Vedlo to sice k oživení hry celkem slušnému tlaku, ale zároveň i k festivalu zmařených šancí v podání fořta a vlčka. Když jsme v osmdesáté minutě dostali druhý gól, podíval se na hřiště mladý bálek z béčka, ale nevedlo to ani ke snížení skóre.
V tomhle pohledu je prohra velké zklamání a vynořují se další otázky. Byla výměna trenéra skutečně tak dobrý tah? Proč nehrál piták? Má neshody s trenérem? Neprodali naši hráči tenhle zápas? Atak dále...
skóre. Aby těch černých skvrnek nebylo málo, vykartovali se navíc i gedeon a holeňák, takže je jisté, že po bejblovi bude na další zápas v příbrami chybět i tato dvojice. Dalším hráčem základu, který bude chybět, je i míša švec, který se má věnovat reprezentačním povinnostem s U-19.
A na závěr malý citát: Dušan Herda:"Ze Slavie jsem vykulený, nechápu, proč tak trápí vlastní fanoušky. Všechno jí nahrává a ona doma prohraje s Budějovicemi. Trapas. Pořád však věřím, že druhé místo uhraje. Jen se musí probrat".

9.5.05

zase v televizi...

Sezona 2004/2005

Opravdu mě děsí, když si nova nebo prima vyberou slavii pro tv utkání. Pro mě to znamená jen jedno, přemýšlení jak se na tento zápas dostat. Většinou mi dělá potíže prima, její začátky v pondělí v půl páté jsou fakt kritické. Většinou musím zdrhat tak před čtvrtou a to naštěstí mám strahov v podstatě za rohem. Pro nejbližší televizní domácí zápas si slavii pro změnu zvolila nova, jedná se sice o sobotu, ale začátek v půl třetí mi pro změnu koliduje z důležitou pracovní akcí v nedaleké plzni. Takže mám na čtrnáct dní námět na přemýšlení: jak být zároveň v práci i na slavii. Děkuji primo. Děkuji novo.

6.5.05

Další kola...

Sezona 2004/2005

V dohrávce 18.kola dorazila slavia do brna. V dohrávce nastoupila proti týmu michala václavíka, zelího a mercedesa švancary. Tento zápas jsem sledoval pouze pomocí mobilního telefonu. Podle těchto zpráv jsme vyhráli zaslouženě i když hubeným skóre 1-0, když gól dával standa vlček..

Nyní nás čekají v pondělní dohrávce ciprovi budějovice. Pamatuji si zápas z před dvou let, kdy jsme je porazili 6-1. Tak snad to naši hoši zopakují. Co doufám ale nezopakují je porážka 0-1 z loňské sezóny :( Před tímto zápasem je jasné, že pravděpodobně nenastoupí radek bejbl, který dostal osmou žlutou a bude ho čekat stop na dva zápasy...

3.5.05

teplice 2-0

Sezona 2004/2005

Slavia utrpěla vítězství 2-0. Již před zápasem bylo jasné, že nenastoupí sedláček a otazník se vznášel na pitákem. Ten se nakonec objevil s manželkou jen na tribuně a pravděpodobně se ukáže až proti budějovicím. Jarolím zamával s rozestavením a postavil do základu kolouška. Sestava pro první poločas vyběhla místo obvyklého 4-4-2 jako 3-4-koloušek-2. V základní sestavě se objevil i rychlík, asi nejslabší muž prvního poločasu a byl oprávněně vystřídán lukášem doškem. Do vedení jsme se dostali v 45. minutě po ose koloušek-zbončák-fořt. Do druhé půle se vrátila obvyklé rozestavení 4-4-2 a po vystřídání kolouška se do hry zapojil hrdlička. Nutno říct, že hra byla velmi vyrovnaná a teplice strašili ze standardních situací, naštěstí štěstí stálo při kozáčikovi a spoustu toho vychytal. Asi jeho nejlepší zápas... Pár minutek před koncem zachytil fořt špatnou přihrávku a relativně snadno skóroval.

ve středu nás čeká brno a cokoliv jiného než výhra nás od ligy mistrů odsouvá. Vloni jsme s brnem štastně plichtili 2-2, když tom došek srovnával v asi šesté minutě nastavení. tenkrát nás proháněl hlavně pacanda, který dnes ve spartě hlavně střídá, a pár šancí spálil i mercedes švancara... Doufejme, že se sestava oživí o sedláčka a že vyhrajeme potřetí v řadě...

Radek černý si konečně odbyl premiéru v premier league. V zápase proti aston ville střídal zraněného robinsona a v pohodě dochytal vítězství 5-1 bez vážnějšího zásahu.